Six Sense Laamu Resort - Maldiv-szigeteki hotel

A Maldív-szigeteki utazást egyre több turista írja fel a bakancs listájára. Most egy öt csillagos hotelen keresztül mutatjuk be a szigetvilágot jellemző életérzést.
Six Sense Laamu Resort - Maldiv-szigeteki hotel, tengerparti nyaralás, télből nyárba

Az Indiai-óceánban fekvő Maldív-szigetek 800 kilométer hosszú, India partjaihoz közel található és az Egyenlítőt is átszeli. Az előbb leírtak elárulnak sok mindent az éghajlatról és a fekvésről.

Fontos tudni, hogy két monszun befolyásolja az időjárást: májustól októberig a dél-nyugati irányból érkező uralkodik, ez extra széllel és meleg esővel jár. A novembertől áprilisig tartó időszak csendesebb. Ezeknek is köszönhető, hogy a Six Sense Laamu Resort különálló házaiban a zuhanyozás esővízzel is történhet.

A Maldív-szigetek lakosai iszlám vallásúak, ezért szerencsés dolog betartani a helyiek által elfogadott, az iszlámon alapuló, felénk szokatlannak vagy túl szigorúnak tűnő szabályokat. A turisták szállásán és a közvetlen környezetben szerencsére ez a szabály enyhül, ezért felmentést kapnak a hotelben lakó vendégek az alkohol és a disznóhús fogyasztásának a tilalma alól. A hotel területén - tehát a saját strandon is - a felénk megszokott módon lehet fürdőzni és öltözködni.

India közelsége miatt a keleti kultúra megkerülhetetlen, ezért igénybe vehető számos ájurvédikus masszás, és a tárgyhoz kapcsolódó egészség megőrző technikák. Ezeknek előnye a működőképességük, ugyanis sok ezer éves megfigyelési tapasztalatokon alapulnak. A keleti dolgokból nem csak ez érhető el, hanem a jóga is. Az Olhuveli szigeten lévő Six Sense Laamu Resort a helyi adottságok miatt köszönhetően motorcsónakkal közelíthető meg, ezt 35 perces repülő út előzi meg, amely a szigetcsoport Malé nemzetközi repülőteréről indul.

A Maldív-szigetekre jellemző fotó: a szálláshely cölöpön álló fa kunyhó, amelyeket víz fölött futó fa folyósok kötnek össze. Alatta a türkiz-kék tenger, fölötte pedig a szikrázó napsütés. Ez a tipikus életkép szerencsére nem illúzió, hanem a mindennapok valósága.

Az Európából ide utazó megtalál mindent a hotelen belül, amit megszokott az öreg kontinensen. A Leaf étteremben elérhető a felénk bevált konyha, akinek a mediterrán ízek és a helyi alapanyagok nem tetszenek, az ehet pizzát a Sip Sip pizzázóban… Bortúra helyszíne is lehet a Six Sense Laamu *****, ez nem vicc, mert széles prémium bor kínálattal rendelkezik és a hozzájuk illő sajtokból is komoly a készlet.

Amivel nem fog találkozni az utazó a Six Sense Laamu Resort környékén az a forgalmi dugó, ugyanis a sokáig angol fennhatóság alatt lévő Maldív-szigeteken két helyen közlekednek autóval... Az Olhuveli szigeten nincs autós közlekedés, ami hozzájárul az ott lévő fantasztikus nyugalomhoz.

A bungalók felszereltségét meg kell említeni, ugyanis Bose hifi gondoskodik a szórakoztatásról, a világgal a kapcsolattartást az ingyenes wifi biztosítja. A szobában megtalálható a vízforraló, a papucs, a lapos tévé, a szabad téren a privát kanapé és a napozóágy, amely kellemesebbé teszi a nyaralást.

További Maldív-szigeteki szállásokat itt talál!

Benedek Attila

Kapcsolódó cikkek

A világ legboldogabb városai

Íme a világ legboldogabb városai

A Boldogságkutató Intézet? összeírt egy városlistát, ahol az ott élő emberek nagy százaléka boldognak érzi magát.

Utazás egyedül: tippek és trükkök

8 hasznos tipp, hogy belevágj az egyedül utazásba

Úgy tartják, hogy az utazás egy társas szórakozás, de nem kell mindenáron útitárssal utaznod.

Six Sense Laamu Resort - Maldiv-szigeteki hotel, tengerparti nyaralás, télből nyárba

Six Sense Laamu Resort - Maldiv-szigeteki hotel

A Six Sense Laamu Resort különálló házaiban a zuhanyozás esővízzel is történhet.