Dubrovnik kistestvére, Mlini

Mlini egy régi történelmi kis falu, a Dubrovniki Riviéra egyik legszebb helye, a csodálatos Zavrelja patak partja mentén, több homokos strand és öböl mellett található.
Mlini - Horvátország

Mlini egy régi történelmi kis falu, a Dubrovniki Riviéra egyik legszebb helye, a csodálatos Zavrelja patak partja mentén, több homokos strand és öböl mellett található. A tengeri levegő nedvességének és a meleg éghajlatnak köszönhetően illatos parkok és kertek díszítik. Neve a malmokra utal, amelyeket a Zavrelja parti vizei mozgattak. Nézze meg az autópályadíj kalkulátor segítségével, mennyi lesz az útiköltsége Mlini falujáig!

Dubrovnik szomszédságában

Mlini mindössze 10 km-re fekszik Dubrovnik városától, egy egyedülállóan gyönyörű és még érintetlen területen, kellemes, jól védett öbölben. Milni mindössze 12 kilométerre fekszik Cavtat városától is, és rendszeres buszjáratok kötik össze mindkét várossal. Mlini lakossága körülbelül 1000 fő, ennek ellenére a Dubrovniki Riviéra egyik legfejlettebb üdülőhelyének számít, számos szállodával, étteremmel, panzióval és magánszállásokkal.

Csodás strandok mindenütt

Mlini tengerpartja nagyon szép, sok strand, buja növényzet és kristálytiszta tenger teszik varázslatossá. Sok strandja van, legtöbbjük apró kavicsos fürdőhely, de kevés homokos strand is található. A kavicsos és homokos strandok sekély vizűek, ami ideálissá teszi gyermekes családok számára. Sok apró rejtett strand, öböl közül választhatunk, és számos szervezett hajókirándulás is elérhető a közeli szigetekre. Az aktív kikapcsolódást keresők is jó érezhetik magukat, hiszen a búvárkodás, a szörfözés és egyéb vízi sportok is nagyon népszerűek a környéken.

Történelmi emlékek árnyékában

A hely történelmi műemlékekben és legendákban is bővelkedik, az egyik történet szerint St. Hillary a 4. században itt égette el az Epidaurum sárkányát, így megvédte az Epidaurumot a földrengések, a gonoszok, a barbárok és a pusztítás ellen. St. Hillary kis temploma (Sv. Ilar) a terület védőszentjeként tisztelt hős emlékére épült. Ezen kívül két kis történelmi emlékű templom található a városban: a St. Rock templom a tengerparton és a Szentlélek templom a Krstacon. Elsétálhatunk a dombon található ősi temetőhöz is, amely méltóságteljesen emelkedik a part fölé. A sírfeliratok a római kor óta itt élő zupák legrégebbi családjainak nevét említik.

Mlinibe legalább egy napra érdemes ellátogatni, ha Dubrovnik környékén járunk. A fejlett turisztikai üdülőhely a festői környezetben várja vendégeit a Spilan hegy alatt.

Mlini szállások itt!

Kapcsolódó cikkek

Dubai legszebb strandjai

Dubai legszebb strandjai

Dubai sok gyönyörűséges strandot tudhat a magáénak.

A világ legboldogabb városai

Íme a világ legboldogabb városai

A Boldogságkutató Intézet? összeírt egy városlistát, ahol az ott élő emberek nagy százaléka boldognak érzi magát.

tiszavirágzás

Tiszavirágzás - Ha valami igazán különlegeset szeretnél látni

A kérészek kerülnek fókuszba a Tisza virágzása idején.