Junket, azaz szerencsejáték turizmus Magyarországon

A szerencsejáték turizmus, vagy ahogyan más néven emlegetni szokták, a junket turizmus egy rendkívül népszerű utazási forma más országokban.
Janket turizmus

Ennek a keretében a szervező kaszinó vállalja, hogy segít megszervezni az utazást, a legtöbb esetben sokkal olcsóbban, mintha azt magad számára szerveznéd. Ezért cserébe azonban vállalnod kell azt, hogy az adott kaszinóban naponta egy előre meghatározott ideig játszani fogsz. Ez rendkívül csábító lehetőség, különösen azok számára, akiknek a szerencsejáték az egyik hobbijuk. Az alábbi cikkben megnézzük, hogy mit érdemes tudni erről a fajta utazási lehetőségről, melyek az előnyei és a hátrányai. Emellett arra is kitérünk, hogy mennyire népszerű ez a fajta turizmus Magyarországon, használják-e a magyar kaszino helyszínek, illetve milyen lehetőségei vannak a játékosoknak.

Mi az a szerencsejáték turizmus?

Bizonyára sokan gondolkoznak azon, hogy hogyan is zajlik egy ilyen junket nyaralás. Nos ez rendkívül egyszerű, más azonban, mint amit egyébként megszokhattunk. Ennek a során ugyanis a résztvevőknek igazából semmit nem kell megszervezniük. Minden részletet a szervező intéz, beleértve az utazást, a szállást és az étkezést is. Persze ezért cserébe vár is valamit. Mégpedig azt, hogy az általa meghatározott időtartamot a megadott kaszinóban töltsd el, és ezalatt az idő alatt valódi pénzes játékokat játssz. Emellett sok esetben azt is meghatározzák, hogy mekkora összeget kell megjátszanod az ott tartózkodásért cserébe. Ahogy említettük, ezért cserébe nem szükséges kifizetni az utazás költségeit. A kaszinó azonban kérni fogja egy megadott összegű kaució befizetését. Ezt aztán vagy beszámítják a játékokra feltett összegbe, vagy az utazás végén visszakapod. Ezért cserébe azonban a kötelezettséged annyi, hogy a megadott időn keresztül, illetve a megadott tétnagyságon kívül azonban azt teheted, amit csak szeretnél. Megnézheted a várost, napozhatsz egy tengerparton, meglátogathatsz egy fürdőt, bármit, amit csak szeretnél. Az azonban előfordulhat, hogy egy nagyobb összegű tét előírás esetén extra programokat is szerveznek számodra. Azt követően pedig, hogy teljesítetted a szerződésben vállalt feltételeket, visszakapod a kaucióként befizetett összeget, amely az utazás költségeit fedezné abban az esetben, ha nem játszol annyi ideig, és annyit, amit előzetesen vállaltál.

Milyen előnyei és hátrányai vannak a szerencsejátékos utazásoknak?

Természetesen mint mindennek, a junket utazásoknak is vannak előnyei és hátrányai. A pozitívumok között számos dolgot fel tudunk sorolni. Az egyik az, hogy ezeknek az utaknak a szervezése nagyon egyszerű. A játékosoknak ugyanis csak ki kell választaniuk a számukra megfelelő helyszínt és ajánlatot. Ezt követően csak be kell fizetniük a kaució összegét, és semmi más dolguk nincs. A szervező minden szükséges dolgot elintéz, beleértve az utazást és a szállást. A játékosoknak ezután mindössze annyi a teendőjük, hogy teljesítsék a vállaltakat a kaszinó felé. Sokan említik a hátrányok között a valódi tétes játékokat. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy ezért cserébe sok más költséget átvállalnak, és az út végén még a kezdeti befizetés összegét is vissza lehet kapni. Összességében tehát elmondható, hogy ezek az utak egyáltalán nem lesznek drágábbak, mint egy hagyományos nyaralás. Sőt, sokszor sokkal jobb áron is jönnek ki. Emellett pedig arról sem szabad elfeledkezni, hogy egy kaszinóban való játék során mindig ott van a nyerés lehetősége. Legyen szó akár kisebb, akár nagyobb nyereségről, az biztos, hogy teljes egészében megkapod. Ha pedig vesztes szériát fogsz ki, sok kaszinó segít, és a veszteség egy részét visszatéríti az utazás végén. Összességében tehát elmondható, hogy általában sokkal több pozitívumot lehet említeni egy ilyen úttal kapcsolatban, és sok esetben még a játékra szánt összeggel együtt is jobban jössz ki az utazás költségeinek a tekintetében.

Mi a helyzet Magyarországon?

Biztosan sokakban felmerül a kérdés, hogy mi a helyzet az ilyen utakkal Magyarországon. Nos, a helyzet az, hogy a belföldi turizmusban az ilyen utak nem jellemzőek. Sőt, a magyar kaszinók általában a külföldi játékosok számára sem kínálnak ilyen túrákat. Ennek valószínűleg az az oka, hogy a magyar kaszinók szabályozása nagyon szigorú, éppen ezért országszerte csak néhány ilyen szerencsejáték hely található meg. Így, ha egy magyarországi kaszinóban szeretnél játszani, akkor a legjobb, amit tehetsz, ha önállóan keresed fel az adott szerencsejáték helyszínt. Ezt akár egy néhány napos nyaralással is összekötheted, de az biztos, hogy mindent magadnak kell megszervezni, és a költségeket is neked kell állnod. Cserébe azonban annyi időt tölthetsz a kaszinóban, ami a számodra a leginkább megfelelő.

Mit tehetnek a magyar szerencsejátékosok?

Hogy akkor milyen lehetőségeid vannak, ha egy junket utazáson szeretnél részt venni? Az biztos, hogy ilyen esetben külföldre kell utaznod. Szerencsére más országokban elterjedt ez a fajta turizmus, így csak rajtad áll, hogy mit választasz. Számos európai ország lehet például a célpont. Választhatod akár Bulgáriát, Csehország, Ibizát, vagy éppen Portugáliát is. Természetesen akár távolabbi célpontokat is kitűzhetsz. Vedd azonban figyelembe, hogy egy tengerentúli utazás esetében szigorúbbak lehetnek az előírások, vagy éppen kérhetnek önerőt is a magasabb költségek miatt. Bárhogy is döntesz azonban, biztos lehetsz abban, hogy egy életre szóló kalandban lesz részed, amelyet rendkívül kedvező áron tudsz megszervezni. És persze ki tudja, hogyan végződik az út, hiszen a szerencse mindig melléd állhat, és ha így van, akkor akár egy nagyobb összeggel is hazatérhetsz.

  1. október 11.

Kapcsolódó cikkek

Utazás egyedül: tippek és trükkök

8 hasznos tipp, hogy belevágj az egyedül utazásba

Úgy tartják, hogy az utazás egy társas szórakozás, de nem kell mindenáron útitárssal utaznod.

A világ legboldogabb városai

Íme a világ legboldogabb városai

A Boldogságkutató Intézet? összeírt egy városlistát, ahol az ott élő emberek nagy százaléka boldognak érzi magát.

Mlini - Horvátország

Dubrovnik kistestvére, Mlini

Mlini egy régi történelmi kis falu, amelyet Dubrovnik kistestvérének is tartanak.