Dubai legszebb strandjai

Dubai-ban olcsó a taxizás, így bármelyik strandra egyszerűen eljuthatsz.
Dubai legszebb strandjai

Sunset Beach

Habár Dubai egyik központi strandjának tartják, mégsem annyira impozáns, mint a Jumeirah Beach , azonban nagyon alkalmas arra, hogy reggel, amikor még alig lézengenek a parton, egy jót sétáljunk, vagy éppen fussunk a még nem annyira meleg homokban. A Sunset Beach közelében gyakran lehet látni halászokat és szörfösöket.

A Sunset Beachen nyugágy is a rendelkezésre áll, hogy az ott nyaralók kényelmesen elnyúlva napozhassanak, vagy olvasgassanak azon. A tengerparton zuhanyzók és mellékhelyiségek is a vendégek rendelkezésére állnak.

A Sunset Beach éjfélig nyitva van, így ez egy ideális hely a romantikázására, hiszen bárki gyönyörködhet a szépséges naplementében.

Al - Mamzar Beach Park

Az Al - Mamzar Beach Park több, mesterségesen kialakított strandszakasszal is büszkélkedhet, hullámtörőkkel körülvéve. Itt is megtalálhatnak mindenféle szórakozási lehetőséget akár a felnőttek, akár a gyerekek, vagyis a családosan nyaralók. A parton éttermek, édesvízi medencék, de még játszóterek is vannak, ahol a kicsik érezhetik jól magukat.

A pálmafákkal szegélyezett homokos föveny egy igazi romantikus helyszín fiatalabb és idősebb pároknak egyaránt. Nem beszélve a kristálytiszta vízről, amelyben élmény lubickolni, fürödni, úszkálni.

Kite Beach

A Kite Beachet a vízisport imádóknak találták ki. Ha te sem bírsz egyhelyben megülni a homokos tengerparton, vagy eleged van a vízben történő lubickolásból és valami mozgalmas élményre vágysz, akkor ezt a strandot vétek lenne kihagynod.

Ezen a tengerparton mindenki megtalálja a számítását, hiszen a passzív pihenés kedvelői napozhatnak a nyugágyakon, míg a szárazföldi sportokat űzők strandröplabdázhatnak. A strandon lehet teniszezni és kajakozásra is van lehetőség. A strandról gyönyörű kilátás nyílik a Burj Al Arab hotelre.

Ha pedig még gyönyörűbb, óceánban fürödnél, Dubai-ból jó átszállási lehetőségek vannak olyan úticélok felé, mint a Maldív-szigetek.

Amikor behunyjuk a szemünket, hogy kicsit máshová „álmodjuk” magunkat, akkor gondolhatunk olyan helyekre a világban, ahol pillanatnyilag lenni szeretnénk. Dubai az egyik legcsodálatosabb hely a világon. Nem csak a monumentális épületeivel, a homokos strandjaival és az ezernyi látványosságával vonzza magához az egyébként többnyire a turistákból élő Emírség az embereket, hanem az éghajlatával is.

A magyar ember számára a legideális időpont egy dubai nyaraláshoz az őszi-téli hónapok, hiszen ilyenkor még Dubaiban is elviselhető a hőmérséklet, vagyis a hőmérő higanyszála nem kúszik fel majd 50 fok fölé, de mégis van annyira jó idő, hogy kiélvezhessünk a finomhomokos, pálmafás strandokat.

A strandokon is nagyon jó az infrastruktúra, homokos fövennyel rendelkeznek és bárki megtalálhatja a számítását. A homokos tengerparton ki lehet pihenni az egész éves fáradalmakat, a vízi sportok szerelmeseinek is számtalan lehetősége akad, hogy kiéljék a víz iránti szenvedélyüket. Az exkluzív szállodákban pedig királynak és királynőnek érezhetjük magunkat. Dubai sok gyönyörűséges strandot tudhat a magáénak.

Jumeirah Beach

Dubaiban rengeteg mesterséges sziget található. A Jumeirah Beach is egy ilyen mesterséges strand. Nevezik még Marina Beachnek is. Nevét Marina szigetéről kapta.

Ez Dubai egyik legnépszerűbb tengerparti strandja. A közelben magasodó szállodák vendégei nem véletlenül választják ezt a helyet pihenésre. Az egyik ilyen közelben álló szálloda a Burj Al Arab, az a bizonyos hétcsillagos hotel.

A strand érdekessége, hogy a közelében hatalmas felhőkarcolók nyúlnak az égbe. Viszont a tengerpart közeli részét zöld, buja növényzet varázsolja természetessé.

A strandot épp úgy élvezhetik a gyerekek, mint a felnőttek. A kisebbek számára lehetőség van arra, hogy a tengerparton játszanak, de vízi park és szabadtéri mozi is gondoskodik a szórakoztatásukról.

Míg a gyerekek kedvükre élvezik a fehér homokos tengerpartot, addig a felnőttek vagy napoznak, vagy az éttermek valamelyikében mulatják az időt, de a sport szerelmesei sem fognak unatkozni, hiszen röplabdapálya is kiépítésre került a strandon.

Dubaji szállások és árak itt!

Kapcsolódó cikkek

The Hotel Tiliana Budapest by Homoky Hotels***

The Hotel Tiliana Budapest by Homoky Hotels**** - Vidéki hangulat, Budán

Létezik Budapesten olyan hotel, ahol a hatalmas kert és a madárcsicsergés a jellemző? The Hotel Tiliana Budapest by Homoky Hotels*** ilyen.

tiszavirágzás

Tiszavirágzás - Ha valami igazán különlegeset szeretnél látni

A kérészek kerülnek fókuszba a Tisza virágzása idején.

Mlini - Horvátország

Dubrovnik kistestvére, Mlini

Mlini egy régi történelmi kis falu, amelyet Dubrovnik kistestvérének is tartanak.