Egészséges fűtési rendszer a nap melegével

A meghitt és kellemes otthoni közeg kialakításához hozzájárul a megfelelő fűtési rendszer is.
Egészséges fűtési rendszer a nap melegével

Az elavult fűtési rendszerek sokszor napi használatban maradnak annak ellenére is, hogy akár egészségünket is veszélyeztethetik, arról nem is beszélve, hogy rengeteg plusz költséget jelent a működtetésük, a hatékonyságuk pedig a töredéke egy modern rendszerének. Fűtési szezonban viszont nem válogat az ember, hiszen a lényeg, hogy ne fázzunk. Ez hosszabb távon nem fenntartható állapot, hiszen előbb vagy utóbb megadja magát a régóta nyúzott fűtésünk, és Murphy törvénye szerint a lehető legrosszabb pillanatban. Amennyiben tehát szeretnénk elébe menni a bajnak, akkor érdemes a korszerűsítés megvalósítását komolyan fontolóra venni.

Ennek különféle módjaira kínál lehetőséget a Fűtőfólia.hu: a harmadik generációs önszabályozós tulajdonságú fűtőfólia, illetve az egyéb elektromos fűtési megoldások képében. A fűtőfilm vagy fűtőfólia az infravörös sugárzás előnyös tulajdonságait, a nap melegét hozza el az otthonunkba. Mindez persze kellemesen hangzik, de mit is jelent valójában? Egy mindössze 0,5 mm vastagságú fóliáról van szó, ami a távoli infravörös sugárzáson alapuló fűtéstechnológiai rendszer. Az emberi szervezetre gyakorolt hatása pozitív, javítja a levegő minőségét, illetve antibakteriális hatású. A fűtőfólia padlófűtésnek, mennyezetfűtésnek, falfűtésnek is ideális, de akár kültéren is hasznosítható.

Azoknak a családoknak különösen okos döntés a fűtőfólia, akik kisebb gyerekeket nevelnek, hiszen az esetükben gyakoriak a légúti megbetegedések; mivel a rendszernek köszönhetően a levegő minősége jobb lesz, nem veszíti el nedvességtartalmát, valamint nincs szállópor sem, illetve ahogy említettük, antibakteriális hatású, lényegesen egészségesebb választás, mint bármely más fűtés.

Lényeges szempont az is, hogy milyen mértékű gazdasági terhet ró ránk egy ilyen rendszer alkalmazása. Az elektromos árammal működő fűtés kapcsán az elsődleges feltételezés továbbra is az, hogy megfizethetetlen. Közel sem tiszta ez a kép, hiszen egy rossz szigetelésű lakás esetében valóban így van, de ott egy gázfűtéses rendszer sem olcsó. Ellenben hatékonyságát tekintve egy megfelelően szigetelt otthonban, kiegészítő, de akár teljes fűtésként is kifizetődő ez a korszerű rendszer, napkollektorokkal kiegészítve a költségeink tovább csökkenthetőek.

Szerző: Galambos Dániel
Fotó: Illusztráció/Unsplash


Kapcsolódó cikkek

Fekete bútorok a nappaliban. Milyen színű legyen a fal?

Fekete bútorok a nappaliban. Milyen színű legyen a fal?

A fekete bútorok, modern benyomást keltenek, de nem mindegy, milyen falszínekkel párosítjuk azokat. Mutatunk is, néhány remek ötletet!

Hogyan tisztítsuk meg a kanapé párnáit

Hogyan tisztítsuk meg a kanapé párnáit

Ha tudni szeretné, hogyan tisztítsa meg a kanapé párnáit, először is meg kell győződnie arról, hogy a huzatok nincsenek rajta.

Hogyan fesd le régi konyhabútord?

Hogyan fesd le régi konyhabútord?

A konyhabútor festése nem csak egy egyszerű felújítási munka; sokkal inkább egy kreatív folyamat, amely megújítja és személyre szabja otthonunk egyik legfontosabb terét.