Fekete bútorok a nappaliban. Milyen színű legyen a fal?

Ma már nem számít extrémnek, ha fekete bútorokat választunk a nappaliba vagy a lakásunk más helyiségébe. Ez a szín egy letisztult és nagyon modern benyomást kelt, azonban nem mindegy, hogy milyen színű is lesz a nappali fala. Mert a kellemes benyomást nagyon tönkreteheti egy nem megfelelően kiválasztott falszín. Tippeket adunk a fal színét illetően, amennyiben fekete bútorokkal szeretnéd berendezni a nappalidat!
Fekete bútorok a nappaliban. Milyen színű legyen a fal?

Harmónia megteremtése a nappaliban fekete bútorokkal

A sötét színű berendezési tárgyak és bútorok meglehetősen modern és elegáns megjelenést kölcsönöznek az adott helyiségnek. Mivel egy nagyon extrém színről van szó, így mindig az egyensúly megteremtésére kell törekednünk, ezt pedig nem mással érthetjük el, mint a falak gondosan kiválasztott színével. Mindenképpen a világosabb színek teremtik meg azt a harmóniát a nappaliban, amire mi magunk is vágyunk. A komor hatást megtörhetjük, ha nem csak a falak válnak élénk színűvé, hanem a kiegészítők színével is megbontjuk ezt az egyhangúságot.

Milyen legyen a falak színe?

Most akkor jöjjön néhány szín, amelyekkel valóban tökéletes összhatást érhetünk el, amennyiben a fekete színű bútorzat mellett döntünk. Az egyik legjobb választás lehet a bézs vagy a sárga szín. Ha a falat ilyen színekre festjük, akkor egy-egy kiegészítő, például a szőnyeg is pompázhat a sárga valamelyik árnyalatában.

A kék és a fekete szín is remekül együtt tud működni, de csak abban az esetben, ha a kék egy világosabb árnyalatát választjuk. Bármilyen kiegészítő, dekoráció lehet égkék vagy világoskék, mivel ezzel egy megnyugtató, hangulatos légkört teremthetünk meg a nappalinkban, nem mellesleg ez a szín még az élettér gazdagítását is elősegíti.

A lime szín is nyugtatólag hat ránk, hiszen ezzel kicsit a természet közelségét érezhetjük a nappalinkban. Ha szeretnénk a fekete bútorok monotonitását kicsit megtörni, akkor a lime színnel egész egyszerűen nem lőhetünk mellé. Nem feltétlenül kell csakis lime színű szőnyeget választani, lehet ebben a szőnyegben fekete szín is, de a szőnyegen elsősorban a lime szín domináljon.

Ha nagyon modern és exkluzív lakásra vágyunk, akkor ne zárkózzunk el az aranyszín és a fekete kombinációjától. Az aranyszínű fal és a fekete bútorok igazi luxus körülményeket teremtenek a lakásunkban. Ha emellett a falszín mellett döntünk, akkor ügyeljünk arra, hogy a többi kiegészítő valamilyen kellemes pasztellszín legyen, mert a kevesebb, néha több. Igaz ez a fekete és az arany színkombinációra is.

Ha szeretjük a kockázatokat, akkor tüzes színeket is választhatunk, mint például a vörös. Ez a színkombináció csakis azokhoz illik, akik szintén hasonló kvalitásokkal rendelkeznek, mint a lakásuk, hiszen míg a fekete szín kissé komornak hat, addig a piros szín indulatokat is takarhat.

Kapcsolódó cikkek

Gyakori költözési hibák és hogyan lehet elkerülni őket

Gyakori költözési hibák és hogyan lehet elkerülni őket

Bár a költözés izgalmas élmény lehet, a költözés stresszel is jár.

Hogyan fesd le régi konyhabútord?

Hogyan fesd le régi konyhabútord?

A konyhabútor festése nem csak egy egyszerű felújítási munka; sokkal inkább egy kreatív folyamat, amely megújítja és személyre szabja otthonunk egyik legfontosabb terét.

Hogyan tisztítsuk meg a kanapé párnáit

Hogyan tisztítsuk meg a kanapé párnáit

Ha tudni szeretné, hogyan tisztítsa meg a kanapé párnáit, először is meg kell győződnie arról, hogy a huzatok nincsenek rajta.