Kreativitás a nappaliban. Hogyan díszítsük a falat?

A nappali egy olyan tér, ahol elég sok mindent csinálunk nap, mint nap. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy kellemesen érezzük ott magunkat, hiszen a lakás kialakítása, berendezése és a lakberendezési kiegészítők is hatással lehetnek a hangulatunkra. Ha a nappalid tökéletes, de a falak üresen merednek a semmibe, ideje egy kicsit inspirálódni, és kitalálni, hogyan is dobhatnád fel kicsit a lakásodban ezt a helyiséget.
Kreativitás a nappaliban. Hogyan díszítsük a falat?

Nem extrém megoldás, de jól mutatnak a képek a falon

Hagyományosnak tűnhet a gondolat, hogy egy műalkotással, egy festménnyel lehelj életet a nappaliba, de évszázadok óta működik, miért is hagynánk figyelmen kívül ezt a tényt a modern, 21. században? Az már csak rajtunk áll, hogy egy nagyobb képpel dekoráljuk a nappali falát, vagy a páros képeket preferáljuk, vagy egy éppen egy több darabból álló sorozatképpel díszítjük a teret.

Kép és polc együtt?

Nagyszerű megoldás az is, ha egy közepes méretű festményt, képet, posztert helyezel a falra, amelyet keretbe foglal egy nagyobb polc. Mivel a polccal fókuszpontot hozunk létre, így mindenképpen legyen figyelemfelkeltő, mind a színe, mind a stílusa, mind a kialakítása. A polcokra helyezett tárgyak nézzenek ki úgy, mint egy műalkotás, azaz szépséges dekorációkat helyezzünk azokra, mert ha csak érdektelen dolgok tárolására használjuk, akkor jelentősen rombolja majd az összképet.

Galéria a nappaliban?

Nem feltétlenül muszáj festménnyel, műalkotással dekorálni a nappali falát, az is nagyszerű megoldás, ha egy egész galériát hozunk létre. Napjainkban ez a megoldás is nagy divatját éli. Milyen képeket válasszunk? Bármilyet. Ez valóban rajtunk, az ízlésünkön és a stílusunkon múlik. Lehetnek ezek a családi képek, motivációs üzeneteket, természetet, állatokat ábrázoló képek, a lényeg, hogy színben és stílusban passzoljanak a nappali kialakításához. Milyenek legyenek a képkeretek? Nyugodtan keverhetjük a képek méreteit és alakzatait is, hiszen minél változatosabb galériát alkotunk meg, annál pozitívabb lesz a nappali hangulata.

Polcok önmagukban

Önmagában egy - egy polccal is nagyszerűen kitölthetjük az üres teret a nappaliban. Ily módon egy polc nem csak dekorál, de remek tároló helyet is biztosít. Választhatunk nagyobb, álló polcot is, de a falra szerelhető, kisebb lebegő polcokkal is nagyszerű hatást érhetünk el.

Matricák és tapéták a nappalira hangolva

Ha nem szeretnénk képekkel és festményekkel dekorálni a nappali falát, akkor a matricák és poszterek is jó választásnak bizonyulnak. Mindenképpen olyan szín összeállítású matricát válasszunk, ami remekül mutat a nappali bútorzatával és egyéb kiegészítővel. Már akkor is jó döntést hozunk, ha a matrica vagy a poszter mellett döntünk, és ha az nem a nappali egész csupasz falát, csak annak egy részét fedi be.

Régen is volt, ma is lehet – tükör a falon

Mint ahogyan a festményekkel történő dekorálás sem új keletű, úgy a tükörrel való díszítés sem mai találmány. Bármilyen alakzatú tükör mellett dönthetünk, csak a keretét mindenképpen hangoljuk össze a lakásunk stílusával. A műanyag, a fém keretek jobban passzolnak a modern nappaliba, míg a klasszikus otthonokban a rusztikus, fából készült tükörkeretek illenek elsősorban.

Kapcsolódó cikkek

Minden az otthoni szaunákról

Minden az otthoni szaunákról

Ha szeretne szaunát építeni otthonában, több dolgot is figyelembe kell vennie.

Gyakori költözési hibák és hogyan lehet elkerülni őket

Gyakori költözési hibák és hogyan lehet elkerülni őket

Bár a költözés izgalmas élmény lehet, a költözés stresszel is jár.

A kandallók története és fejlődése

A kandallók története és fejlődése

A kandallók évszázadok óta velünk vannak, és még mindig a felmelegedés egyik kedvenc módja.