Kreativitás a nappaliban. Hogyan díszítsük a falat?

A nappali egy olyan tér, ahol elég sok mindent csinálunk nap, mint nap. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy kellemesen érezzük ott magunkat, hiszen a lakás kialakítása, berendezése és a lakberendezési kiegészítők is hatással lehetnek a hangulatunkra. Ha a nappalid tökéletes, de a falak üresen merednek a semmibe, ideje egy kicsit inspirálódni, és kitalálni, hogyan is dobhatnád fel kicsit a lakásodban ezt a helyiséget.
Kreativitás a nappaliban. Hogyan díszítsük a falat?

Nem extrém megoldás, de jól mutatnak a képek a falon

Hagyományosnak tűnhet a gondolat, hogy egy műalkotással, egy festménnyel lehelj életet a nappaliba, de évszázadok óta működik, miért is hagynánk figyelmen kívül ezt a tényt a modern, 21. században? Az már csak rajtunk áll, hogy egy nagyobb képpel dekoráljuk a nappali falát, vagy a páros képeket preferáljuk, vagy egy éppen egy több darabból álló sorozatképpel díszítjük a teret.

Kép és polc együtt?

Nagyszerű megoldás az is, ha egy közepes méretű festményt, képet, posztert helyezel a falra, amelyet keretbe foglal egy nagyobb polc. Mivel a polccal fókuszpontot hozunk létre, így mindenképpen legyen figyelemfelkeltő, mind a színe, mind a stílusa, mind a kialakítása. A polcokra helyezett tárgyak nézzenek ki úgy, mint egy műalkotás, azaz szépséges dekorációkat helyezzünk azokra, mert ha csak érdektelen dolgok tárolására használjuk, akkor jelentősen rombolja majd az összképet.

Galéria a nappaliban?

Nem feltétlenül muszáj festménnyel, műalkotással dekorálni a nappali falát, az is nagyszerű megoldás, ha egy egész galériát hozunk létre. Napjainkban ez a megoldás is nagy divatját éli. Milyen képeket válasszunk? Bármilyet. Ez valóban rajtunk, az ízlésünkön és a stílusunkon múlik. Lehetnek ezek a családi képek, motivációs üzeneteket, természetet, állatokat ábrázoló képek, a lényeg, hogy színben és stílusban passzoljanak a nappali kialakításához. Milyenek legyenek a képkeretek? Nyugodtan keverhetjük a képek méreteit és alakzatait is, hiszen minél változatosabb galériát alkotunk meg, annál pozitívabb lesz a nappali hangulata.

Polcok önmagukban

Önmagában egy - egy polccal is nagyszerűen kitölthetjük az üres teret a nappaliban. Ily módon egy polc nem csak dekorál, de remek tároló helyet is biztosít. Választhatunk nagyobb, álló polcot is, de a falra szerelhető, kisebb lebegő polcokkal is nagyszerű hatást érhetünk el.

Matricák és tapéták a nappalira hangolva

Ha nem szeretnénk képekkel és festményekkel dekorálni a nappali falát, akkor a matricák és poszterek is jó választásnak bizonyulnak. Mindenképpen olyan szín összeállítású matricát válasszunk, ami remekül mutat a nappali bútorzatával és egyéb kiegészítővel. Már akkor is jó döntést hozunk, ha a matrica vagy a poszter mellett döntünk, és ha az nem a nappali egész csupasz falát, csak annak egy részét fedi be.

Régen is volt, ma is lehet – tükör a falon

Mint ahogyan a festményekkel történő dekorálás sem új keletű, úgy a tükörrel való díszítés sem mai találmány. Bármilyen alakzatú tükör mellett dönthetünk, csak a keretét mindenképpen hangoljuk össze a lakásunk stílusával. A műanyag, a fém keretek jobban passzolnak a modern nappaliba, míg a klasszikus otthonokban a rusztikus, fából készült tükörkeretek illenek elsősorban.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan fesd le régi konyhabútord?

Hogyan fesd le régi konyhabútord?

A konyhabútor festése nem csak egy egyszerű felújítási munka; sokkal inkább egy kreatív folyamat, amely megújítja és személyre szabja otthonunk egyik legfontosabb terét.

Kreativitás a nappaliban. Hogyan díszítsük a falat?

Kreativitás a nappaliban. Hogyan díszítsük a falat?

A nappali hangulatát meghatározza, hogyan rendezzük azt be. Az üresen tátongó fal nem mutat jól. Bemutatjuk, hogyan is dekorálhatjuk a csupasz falakat a nappaliban!

Így frissítheted fel a nappalidat - 6 tipp az átalakításhoz

Így frissítheted fel a nappalidat - 6 tipp az átalakításhoz

Az otthonunk egyik központi helyisége a nappali, ahol nem csak kikapcsolódunk, hanem gyakran vendégeinket is fogadjuk. Ha úgy érzed, hogy itt az ideje egy kis változásnak, néhány egyszerű lépéssel új életet lehelhetsz ebbe a fontos térbe.