Alapvető kerti szerszámok, amelyekre szükséged van

A kézi kapa nélkülözhetetlen eszköz a kertészek számára.
Alapvető kerti szerszámok, amelyekre szükséged van

Számos alapvető kerti szerszámra van szükséged ahhoz, hogy növényeid egészségesek és virágzóak maradjanak. A víz a növények növekedésének legfőbb forrása, ezért a kerti tömlő nagyban megkönnyíti a növények öntözését. Vásárolhatsz egy kézi öntözőt vagy egy kézi permetezőt, amellyel szabályozhatod a növényekhez juttatott víz mennyiségét. Kerted méretétől függetlenül szükséged lesz egy szórófejjel ellátott kerti tömlőre, illetve további kerti gépekre is.

Az ásó sokoldalú eszköz, amely megkönnyíti az életed a kertben. Használhatod gyomlálásra, kisebb földdarabok kiásására és virágágyások szegélyezésére. Ez az eszköz mindkét végén éles pengével rendelkezik, így megkönnyíti a makacs gyomok eltávolítását. Ez a szerszám a fák gyökereinek kivágásához is hasznos lesz. Az ásóval a talajt is megművelheted.

A talicska hasznos eszköz a hulladék és a komposzt mozgatásához. Hasznos a gyökérnövények betakarításához is. A kézi metszőolló hasznos eszköz a legfeljebb egy hüvelyk széles ágak levágásához. Ez egy jó eszköz, ha komoly kertész vagy. Segítségével nagyszerű munkát végezhetsz a metszésnél, és még jobban élvezheted a kerted.

A kézi kapa nélkülözhetetlen eszköz a kertészek számára. Praktikus a talaj mozgatásához, és könnyen használható kaszáláshoz. A villát helyesen lehet elhelyezni, hogy ne sértse meg a talajban lévő apró köveket. Ezenkívül legyen kéznél egy kis vízforraló vagy műanyag palack, hogy szükség esetén vizet tölts bele. Aztán egy hosszú nyelű metszőolló jól jön majd a napfényt eltakaró és esetleg nehezen elérhető bokrok vagy faágak eléréséhez.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan védekezhetünk a kertben a vadak ellen?

Hogyan védekezhetünk a kertben a vadak ellen?

A nagyvadak sajnos sok esetben okozhatnak gondot a kertben. De vajon mit tehetünk ellenük? Cikkünkben erre kerestük most meg a választ!

Mire használható a kertben a purhab?

Mire használható a kertben a purhab?

Amikor a purhab kifejezést meghalljuk, akkor a legtöbbször a lakások szigetelésére gondolunk, pedig ennél sokkal több mindenre fel lehet használni. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttünk pár szuper tippet a kertbe.