Mindennapi elegancia, három lépésben

Még hogy az elegancia a nívós események sajátossága, sajátja? Ez nem több téves elgondolásnál. Miért kellene egyáltalán az eleganciát elválasztani a hétköznapi stílusosságtól? Sőt miért ne léphetne elő az elegáns viselet úgy, mint a mindennapok fűszere, sztárja? Ez csupán pár könnyed választás kérdése!
Mindennapi elegancia, három lépésben

Hol érdemes kezdeni?

A gardrób átszabásával. Na persze első körben nem a fizikai szekrény átalakítása a cél, hanem a tartalmának újragondolása. Az elegancia megteremtéséhez nincsen szükség komoly anyagi terhet jelentő beruházásokra, pusztán egy-egy kisebb választás az, ami elindíthatja ezt a folyamatot.

Ugyanis az elegancia nem olyasvalami, ami egyszer csak betoppan a mindennapokba és akkor onnantól fogva ott marad. Hanem olyan irány, életérzés, amit újra és újra választani lehet, kell. Így teremthető meg a folytonossága. Mondjuk azzal, hogy konkrét példával is éljünk, hogy a mindennapokhoz különböző színű, fazonú ingek kötődnek. Egyik nap a zöld, másik nap a kék, harmadik nap egy kirívó lila? Ezek nyilván csak példák, a hagyományosabb pasztell árnyalatok is maradéktalanul elérhetőek. Tulajdonképpen a szín kiválasztásának kérdése egy az egyben személyre és adott esetben helyzetre szabott.

Kifejezetten vagány modellek is beszerezhetőek, amik az elegancia extravagáns oldalát mutatják meg inkább a nagyvilágnak. De természetesen a tradicionális megjelenésű verziók sem tűntek el a palettából, tehát aki a hagyományosabb öltözet híve annak sem kell lemondani a kézzel fogható, felölthető minőségről. Ez tehát az első lépés!

Le az előítéletekkel!

A második lépés leszámolni azokkal a sztereotípiákkal, amikre fentebb már utaltunk, amik így vagy úgy, de körbezárják az elegancia témáját. Ha az elképzelések helyett inkább a kíváncsiság az uralkodó, akkor megjelenhetnek azok a ruhadarabok, amik a lehető legjobban passzolnak az egyéniséghez. Harmadik lépésben pedig folytatódhat a bevásárlás egy kicsit nagyobb léptékben. Mert ha már az ing stimmel, akkor következhet mondjuk egy stílusos sport öltöny! Ez ám az ellenállhatatlan választás!

Kapcsolódó cikkek

A fürdőruhavásárlás 5 íratlan szabálya - csak nőknek

A fürdőruha vásárlás 5 íratlan szabálya - csak nőknek

Mindenki megtalálhatja a stílusának és az alakjának megfelelő fürdőruhát.

A kötött nyakkendő viselésének egyszerű szabályai

A kötött nyakkendő viselésének egyszerű szabályai

A kötött nyakkendő mára ismét divatba jött. Mutatjuk, hogyan és mivel illik viselni!

Női ruha, női blúz, női dzseki - Tchibo webáruház

Női ruha, női blúz, női dzseki

A Tchibo webáruház kínálatát néztük át.