A fürdőruha vásárlás 5 íratlan szabálya - csak nőknek

A nők azon része, akik fittyet hánytak a téli hónapokban az egészséges életmódra, szinte rettegve gondolnak a nyárra, a strandra és a fürdőruhára.
A fürdőruhavásárlás 5 íratlan szabálya - csak nőknek

A nők azon része, akik fittyet hánytak a téli hónapokban az egészséges életmódra, szinte rettegve gondolnak a nyárra, a strandra és a fürdőruhára. Ez főleg akkor érvényes, ha már csak néhány hét van a nyári hőségig, és az új bikini, fürdőruhamodell elég sokat enged láttatni. Csak semmi pánik, mindenki megtalálhatja a stílusának és az alakjának megfelelő fürdőruhát, mindössze tisztában kell lenni néhány olyan szabállyal, amely lehetővé teszi, hogy ne hozzunk rossz döntést, amikor fürdőruhát választunk. Mint ahogyan a ruha kiválasztásánál, úgy a fürdőruha vásárlásnál is léteznek olyan szabályok, amelyek betartása elősegíti, hogy a lehető legjobban érezzük magunkat, amikor a napon süttetjük magunkat a tengerparton vagy a strandon.

1. A fürdőruha elrejt és megmutat

Manapság nagyon sokféle szabású és anyagú fürdőruhát lehet kapni az üzletekben. A fürdőruhák női változatainak tömkelege közül nem is olyan egyszerű választani. Tökéletes ember nem létezik, így tökéletes alakkal megáldott nő sem. A nők egyébként is nagyon kritikusak önmagukkal szemben, és még akkor is látnak hibát saját magukon, amikor más nem érzékeli ezeket az esetleges testi hibákat. Minden nőnek meg kell találnia magán azokat az előnyöket, amelyeket a fürdőruhával ki tud hangsúlyozni, így a strandon arra a bizonyos testrészre vonzza a tekinteteket.

2. Egy mérettel nagyobb

Ki érzi jól magát egy olyan ruhában, vagy fürdőruhában, amely szorít, és mindenhol bevág? Érdemes mindig egy számmal nagyobb ruhadarabot vásárolni. Nőknél ez egy íratlan szabály egyébként is, hiszen a hormonális változásoknak, ingadozásnak köszönhetően egy nő súlya hónapról-hónapra is változhat.

3. Milyen céllal vásárolunk?

A fürdőruha kiválasztásakor az is fontos szempont, hogy hol, és mennyi ideig fogjuk az adott ruhadarabot viselni. Másmilyen anyagú fürdőruhára van szükség, ha sokat tervezünk a tengerben úszkálni és megint másmilyenre, ha a hosszas napozást részesítjük előnyben. Ha az uszodában tartózkodunk többet, akkor pedig érdemes olyan strapabíró fürdőruhát nézni, amelynek az anyaga ellenáll a vízben lévő klór negatív hatásainak.

4. A színek csodája

A fürdőruha vásárlásnál a szín is lényeges. A klasszikus feketét sokan választják a hölgyek közül. Talán, nem véletlenül. A fekete karcsúsít és a nők többsége még akkor is vágyik erre a hatásra, ha egyébként nincs szüksége efféle csalásra. A fürdőruha vásárlásánál a bőr színe is meghatározó lehet. Nem mindenkinek áll jól a piros, vagy a neonszín, de a nők többsége már tisztában van vele, hogy mely színek állnak jól nekik és mely színektől jobb, ha tartózkodik.

5. Az online vásárlás és a fürdőruha

Az üzletekben sokféle fürdőruhát lehet ugyan kapni, viszont nem gondolkodhatunk órákat egy-egy ruha, vagy éppen fürdőruha vásárlásán. Az eladók szinte árgus szemekkel pásztáznak, egyes helyeken pedig még követnek is bennünket. Ez nagyon frusztráló lehet. Azonban ma már van lehetőség az online vásárlásra is. Ha szeretnél több időt a vásárlással tölteni, mielőtt nyári ruha, vagy fürdőruha vásárlásba fogsz, nézelődj a webáruházkban, ahol senki sem figyelmeztet, hogy már órák óta nézegeted a kínálatot, mégsem helyeztél még semmit sem a kosaradba.

Kapcsolódó cikkek

Dobd fel a szetted egy stílusos medállal!

Dobd fel a szetted egy stílusos medállal!

Mindannyian egyediek vagyunk - sorsunkat életünk történései más és más módon formálják, ízlésünk pedig személyenként eltérő.

Hogyan kell megfelelően tisztítani az ezüst ékszereket

Hogyan kell megfelelően tisztítani az ezüst ékszereket

Az ezüst ékszerek megfelelő tisztítása megakadályozhatja, hogy kifakuljanak vagy tompává váljanak.

Mentőöv férfiaknak: a kapszula gardrób

Mentőöv férfiaknak: a kapszula gardrób

Gyors, egyszerű és költséghatékony.