Dobd fel a szetted egy stílusos medállal!

Mindannyian egyediek vagyunk - sorsunkat életünk történései más és más módon formálják, ízlésünk pedig személyenként eltérő.
Dobd fel a szetted egy stílusos medállal!

Ha a személyiségünket a megjelenésünk tükrözi, önazonosnak, magabiztosnak és boldogabbnak érezzük magunkat a bőrünkben - az önkifejezés pedig rengeteg formában megnyilvánulhat.

Valaki egy bizonyos színben találja meg önmagát, ami már szinte a védjegyévé vált az évek alatt, és valamilyen formában biztosan belecsempészi azt a megjelenésébe. Más a tetoválásokban teljesedik ki, és egy mutatós, rá valló mintával díszíti a testét. Azonban egy jellegzetes, egyedi öltözködési stílus is remekül ki tudja fejezni az adott személy egyéniségét.

Ha önkifejezésről van szó, akkor kifejezetten fontos megemlíteni az ékszereket is. Szettjeinket, mindennapi megjelenésünket előszeretettel spékeljük meg egy kis ragyogással, legyen szó egy gyűrűről, egy pár mutatós fülbevalóról, vagy éppen egy számunkra kedves medálról.

Egy medál akár a szett teljes összhangját képes a következő szintre emelni, és akár még egy minimalista, egyszerű összeállítást is kifinomultsággal tud felruházni. De hogyan is érdemes medált választani?

Ebben a cikkben most elárulunk mindent, amit a medál viseléséről érdemes tudni!

Az egyediség csúcsa: Feil Róbert gondolatai a medál viseléséről

Feil Róbert, a FEIL márka egyik alapítótagja pályafutása alatt számtalan ügyfélnek segített megtalálni az őt leginkább tükröző ékszert, vagy éppen egyedi tervezés során segített megvalósítani azt. A medálokról a következőképp vélekedik:

“A medálok rengeteg formát ölthetnek: van, aki az absztrakt formákat kedveli, de népszerű választás egy konkrét szimbólum is, például egy szív, vagy egy kedvenc állat, esetleg egy egyedi ötlet megvalósítása. Ha medálról van szó, csak a képzelet szab határt.”

Milyen legyen a medál anyaga?

Egy medál remek társsá válhat a mindennapok során - sokan nap mint nap a nyakukban hordják a már kabalává vált ékszert.

Ha gyakran viseljünk egy adott darabot, akkor érdemes olyan anyagú medált választani, ami strapabíró és bírja az akár mindennapos viselést is bármi jellegű komplikáció nélkül.

Időtállósága miatt javasolt egy arany medál mellett letenni a voksot, hiszen az arany a kopásállósága miatt ellenáll az esetleges, kisebb koppanásoknak és ütődéseknek. Emellett fényéből és tekintélyéből sem veszít az évek során, így a medál oly kecsesen képes beragyogni a viselőjét, mint újkorában.

Természetesen attól, hogy a medál anyaga arany, még nem kell feltétlen a sárga szín mellett maradni! Fehér aranyból és rozé aranyból is rendkívül széles választék áll a medál után kutatók rendelkezésére, de akár a különböző színek kombinációjával is csodálatos ékszerek születhetnek.

Drágakővel vagy anélkül?

Ahogy a gyűrűk esetében is, a medáloknál is vannak köves és drágakő nélküli modellek.

Ha olyan medálban gondolkozunk, amelyben található drágakő, akkor ebben az esetben is az időtállóságra érdemes törekedni, és olyan követ választani, amely fényéből és értékéből sem veszít az évek során. Klasszikus választásnak minősül a gyémánt, azonban egy kedvenc drágakő, ami kifejezetten a viselőre vall, a medált sokkal személyesebbé teheti - ilyen lehet például az opál is.

Ráadásul a drágakövek segítségével a medált egyedi megjelenéssel is fel tudjuk ruházni - a sok kis kővel kirakott medálok kifejezetten páratlanok és divatosak, míg az egyköves medálok az öltözet eleganciáját emelik újabb magaslatokba.

Medál választása stílus alapján

Melyiket érdemes választani? Ehhez vessünk egy pillantást az öltözködésre!

Ha minimálisabb és letisztultabb szetteket részesítünk előnyben, akkor egy drágakővel (vagy kövekkel) díszített medál egy remek kiegészítőnek bizonyulhat. Csillogásával összhangot képez az öltözékkel, és viselője kisugárzásába is visz egy kis extra magabiztosságot és eleganciát.

Viszont ha valaki az élénkebb, kirívóbb szetteket részesíti előnyben, például mintás felsőket vagy ruhákat hord előszeretettel, esetleg szeret a színekkel kísérletezni, akkor egy egyszerűbb medál, mint egy puzzle darab, tökéletesen beilleszkedhet a szett által teremtett összképbe.

Ezek a legkedveltebb medálfajták

Ahogy az már említésre került, a medálok számtalan formában és változatban fordulhatnak elő. Vannak közöttük azonban olyanok, melyek az idők során már szinte klasszikussá váltak - nem hiába! Ezek a medálfajták mind magukban hordozzák a ragyogó eleganciát és az egyedi önkifejezés értékeit - lássuk hát, melyek a kifejezetten közkedvelt medálfajták:

Drágaköves, absztrakt formák

Az absztrakt, drágakövekkel díszített formák megannyi alakot képesek ölteni. Valaki egy lekerekített, valaki egy harsányabb modellben lel önmagára, csillogásukkal és páratlan megjelenésükkel pedig a tekinteteket egyenesen vonzzák magukra. Kifejezetten népszerűnek bizonyulnak a széles választékuk miatt, hiszen a visszafogottabb és klasszikusabb modellek mellett harsányabb, egészen extravagáns medálok közül lehet válogatni.

Házi kedvencek, állatok

Fogadni mernénk, hogy neked is van egy olyan ismerősöd, aki rajong egy bizonyos állatért. Az állatos medálok népszerűségének több oka is lehet: sokan szeretett házi kedvencük kapcsán teszik le a voksukat a medál mellett, ami ilyenkor ábrázolhat egy már meglévő négylábú társat vagy egy olyan állatot, ami kedves jelentéssel bír a viselő számára.

Szimbólumok, tárgyak

Végezetül pedig rengetegen részesítik előnyben az olyan medálokat, melyek valamilyen szimbólumot ábrázolnak és egy mögöttes jelentést hordoznak magukkal. Ilyen lehet a szív alakú medál, amely a szeretet és a szerelem szimbóluma. Népszerű választás még a kulcs vagy a lakat is, de sokan az angyalszárny, a kereszt és a spirituális jelentésű medálokat is kifejezetten kedvelik.

Találd meg a Te medálod a FEIL Ékszernél!

Még nem találtad meg azt a medált, ami a Te medálod? A FEIL csapata segít! Választékunkban megtalálhatóak absztrakt formájú és egy konkrét dolgot ábrázoló modellek egyaránt, amikből szakmailag tapasztalt csapatunk lelkesen segít kiválasztani a számodra legtökéletesebbet. Ha pedig valami igazán különlegesre vágysz, akkor egy egyedi tervezésű medált is tudsz tőlünk rendelni!

Tekintsd meg kollekciónkat élőben is, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Kapcsolódó cikkek

A kötött nyakkendő viselésének egyszerű szabályai

A kötött nyakkendő viselésének egyszerű szabályai

A kötött nyakkendő mára ismét divatba jött. Mutatjuk, hogyan és mivel illik viselni!

Mindennapi elegancia, három lépésben

Mindennapi elegancia, három lépésben

Még hogy az elegancia a nívós események sajátossága, sajátja? Ez nem több téves elgondolásnál.