A kötött nyakkendő viselésének egyszerű szabályai

A nyakkendő nélkülözhetetlen kiegészítője a mai, modern férfi ruhásszekrényének. Már az ókori Rómában is viseltek a férfiak a nyakukban „nyakkendőt”, noha nem a mostani nyakkendőnek megfelelő ruhadarabot tekertek a nyakukra. Egy zsebkendőszerű anyaggal védelmezték a nyakukat és az arcukat, a menetelés közbeni felszálló por ellen.
A kötött nyakkendő viselésének egyszerű szabályai

A kötött nyakkendő már a 20. század elején megjelent, hiszen jóval megfizethetőbb volt az az anyag, amelyből a kötött nyakkendő készült, mint a selyem, amelyet ebben az időszakban csakis a gazdagabb személyek engedhették meg maguknak.

A kötött nyakkendő az egész megjelenést egyedivé teszi, nem beszélve a textúráról, amely kellemesen meleg és puha. A kötött nyakkendő egyedi alternatívája a klasszikus nyakkendőnek, amellyel egy kicsit kitűnhetsz a tömegből és egy kis pluszt adhatsz a hétköznapi viseletedhez. Nem kell félned attól, hogy a nyakkendő szúrni fog, mint kisebb korodban a nagyid kötött pulóvere, hiszen a kötött nyakkendő nem érintkezik a bőröddel, így irritációt sem okozhat.

A kötött nyakkendő kitüntetett gondoskodást és törődést igényel, de nagyon egyszerű a kezelésük, hiszen egyszerűen csak be kell tenni a mosásba, de azért vigyázz, hogy milyen hőfokon mosod, hiszen ki is nyúlhat és össze is mehet, ha nem a megfelelő programot használod mosás során. Viszont nagyon változatosan viselhető és nagyon sokféle öltözködést tesz lehetővé. A cikkben azt mutatjuk be, hogyan is viseld a kötött nyakkendőt.

A kötött nyakkendő, mint a hétköznapi és a klasszikus stílus közötti viselet

Sokan úgy tartják, hogy a kötött nyakkendő nem elég elegáns viselet és csakis hétköznapi kiegészítőként ajánlják és használják, pedig akár még esküvőre is felveheted, ha a megfelelő öltönyt választod hozzá. Például a tengerészkék kötött nyakkendő rendkívül elegáns. A nyakkendő első ránézésre is olyan, mint egy hagyományos nyakkendő. Poliészterből készült, de szőtt hatást kelt. Ez a klasszikus kötött nyakkendő olyan textúrával és részletekkel egészül ki, amelyeket más modelleken nem találsz meg.

Ha kötött nyakkendőt szeretnél viselni, de kicsit lazább stílusra vágysz, akkor a fehér tulipános kötött nyakkendő a legjobb választás, hiszen ez a nyakkendő kicsit eltér a klasszikustól és még a tömegből is kitűnhetsz, ha ezt viseled.

Farmeringgel is nagyszerűen mutat

Sokak szerint a legjobban farmeringgel passzolnak a kötött nyakkendők, így te is viselheted bátran ezzel a ruhadarabbal. A legjobb hatás érdekében az ingre felvehetsz egy kötött kardigánt, így biztos lehetsz abban, hogy elegáns és trendi lesz a megjelenésed. Akármilyen színű kardigánt is választasz, mindenképpen jó döntést hozol, ha a királykék kötött nyakkendő mellé teszed le a voksod, mivel ez a kiegészítő szinte bármilyen színhez illik.

Minden évszakban megtalálod a kedvedre való darabot és színt

Sokan azt gondolják, hogyha egy ruhadarab, vagy kiegészítő kötött, akkor azt csakis a téli hónapokban lehet viselni. Ez nincs így, hiszen a kötött nyakkendők egyik előnyös tulajdonsága, hogy minden évszakban viselhetők. A színek határozzák meg, hogy mely évszakban, melyik nyakkendőt veszed elő a ruhásszekrényedből. Miért ne dobhatnád fel nyáron a szürke vagy sötét színű öltönyödet egy élénk színű nyakkendővel? A világos aranyszínű kötött nyakkendő üde változatosságot csempész a szürke és néha unalmas hétköznapokba.

Azonban, ha az őszi és a téli hónapokban szeretnél némi színt vinni az öltözködésedbe, akkor a sötétkék, fehér-pasztellkék csíkos kötött nyakkendő a neked való darab, hiszen ez a nyakkendő maga a színek és a stílusok játékos keveréke.

Kapcsolódó cikkek

Kötött pulóver, hosszú ujjú kapucnis felső, csipkés body, neglizsé, szövetsál - Tchibo webáruház

Kötött pulóver, hosszú ujjú kapucnis felső, csipkés body, neglizsé, szövetsál - Tchibo

A Tchibo webáruházba kötött pulóver és kapucnis női felső is érkezett.

Női ruha, női blúz, női dzseki - Tchibo webáruház

Női ruha, női blúz, női dzseki

A Tchibo webáruház kínálatát néztük át.

A kötött nyakkendő viselésének egyszerű szabályai

A kötött nyakkendő viselésének egyszerű szabályai

A kötött nyakkendő mára ismét divatba jött. Mutatjuk, hogyan és mivel illik viselni!