A magyar tűzoltók napja | Nyári tábor-ajánló

Hallottál már Szent Flóriánról, a tűzoltók és a kéményseprők védőszentjéről?
A magyar tűzoltók napja | Nyári tábor-ajánló

Ha egy tűzfalon emberi alakot formázó szobrot látsz, akkor valószínűleg vele „találkozol”: azért állítottak Flórián-szobrot a házakra, mert úgy gondolták, hogy az megóvja az ingatlant a tűztől és a villámcsapástól. Május negyedikén van Flórián-nap, ami egyben a tűzoltók napja is.

Főleg a gyerekek tekintenek csodálattal a tűzoltók áldozatos munkájára (gondoljunk csak az interneten terjedő „Ha megnövök, tűzoltó leszek. Erre vágyik minden gyerek.” kezdetű versre), pedig mindenkinek van miért tisztelnie őket. Az e hivatást űzők számára Flórián a tűzoltómunka esszenciáját testesíti meg: az állhatatosságot, a becsületet és embertársaink megsegítését. Egyes rendezvényeken is lehet találkozni a mindennapok héroszaival, de óvodákba és iskolákba is ellátogatnak – civilként, természetesen.

Vagy egy jó nyári táborba. A PEOPLE TEAM nyári táborfesztiváljára visszajáró vendégek ezek a remek emberek, és ha már tűzoltók, akkor a kocsik és a tömlők sem hiányozhatnak, amelyeket a táborlakó, 7–17 év közötti gyerekek testközelből megszemlélhetnek. Ha tehát kimaradt az életedből az, hogy beülj egy tűzoltókocsiba, néhány percre szuperhősnek érezd magad, vagy megtörtént már veled ez, csak szeretnéd újraélni az eseményt, illetve nem vagy még 18 éves, akkor itt a helyed.

A PEOPLE TEAM tematikus nyári táborokat szervez 1991 óta, s 30 év alatt 22 ezer gyereknek okozott örökre szóló élményeket. A tízféle témacsomag és mintegy harminc téma között mindenki megtalálja a neki megfelelőt – legyen sportos, zöld, művészalkat, geek vagy gourmet –, aminek majdhogynem szakértőjévé válik a napközbeni, kiscsoportos foglalkozások alatt. Délutánonként pedig jöhetnek a vendégek (mint a tűzoltók is), a strandolás, a csapatversenyek és a láblógatás. Mindez három egyhetes turnusban érhető el.

Kapcsolódó cikkek

A lenyűgöző Madeira - Madeira Flower Festival - Madeira virágkarnevál

A lenyűgöző Madeira

Madeira számos látványossággal büszkélkedhet.

The Hotel Tiliana Budapest by Homoky Hotels***

The Hotel Tiliana Budapest by Homoky Hotels**** - Vidéki hangulat, Budán

Létezik Budapesten olyan hotel, ahol a hatalmas kert és a madárcsicsergés a jellemző? The Hotel Tiliana Budapest by Homoky Hotels*** ilyen.

Mlini - Horvátország

Dubrovnik kistestvére, Mlini

Mlini egy régi történelmi kis falu, amelyet Dubrovnik kistestvérének is tartanak.