A lenyűgöző Madeira

Madeira portugál jelentése: fa. Ebből már gondolhatjuk, hogy ha ide utazunk nem lesz hiány meseszép tájakból, nagy erdőkből és sűrű növényzetből. A csodálatos szigeten számos látnivaló közül válogathatunk, de programokból sincs hiány, az egyik legnagyobb látványosság a Madeira Flower Festival, vagyis Virágkarnevál.
A lenyűgöző Madeira - Madeira Flower Festival - Madeira virágkarnevál

Madeira számos látványossággal büszkélkedhet, egyedülálló például a nagy erdőiben, egzotikus növény-rengetegeiben, bájos falvaiban és a szinte állandóan kellemes, tavaszias éghajlatában is.

Ha ide utazunk számos programon is részt tudunk venni és rengeteg látványosság fogad minket.

A „Megáldott szigeten” például remek program lehet libegővel felmenni a Monte-hegyre, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a Funchal-i öbölre, de több botanikus kertbe is el tudunk látogatni, ahol biztosan páratlan szépségben lehet részünk.

Az UNESCO szerint is vannak itt bőven értékes dolgok, hiszen a szigeten még megmaradt babérlombú erdők a Világörökség listáján is szerepelnek.

A szigeten való töltődés remek lehetőség a könnyed kirándulások, séták és nyugodt pihenés szerelmeseinek, de hangos és látványos programokból sincs hiány.

A minden év áprilisában megrendezett Madeira Flower Festival, vagyis Virágkarnevál például egy zsongással és hangoskodással teli vidám program lehet az érdeklődőknek. Az bizonyos, hogy ha ide ellátogatunk életre szóló élményben lehet részünk, és biztosan sosem felejtjük el ezt a pezsgő hangulatú karnevált.

Mindenesetre érdemes már előre gondolkozni, és ha a karneválra szeretnénk látogatni, akkor már jóval előbb szállást foglalni, hiszen ebben az időszakban rengeteg a turista, és hamar elkapkodják a jó szálláshelyeket.

A színpompás virágkarnevál csak az egyik ok, hogy legalább egyszer Madeirára látogassunk. Sokak szerint tavasszal a leggyönyörűbb a sziget, ilyenkor a legkönnyebb beleszeretni. Ilyenkor ugyanis a főváros jacarandafái virágba borulnak, és ettől az egész város csodálatos lila színben pompázik.

Madeira jelképe egyébként a papagájvirág, ami hatalmas bokrokon nyílik és szinte egész évben elkápráztat bennünket.

Természetesen a tengerben való fürdőzés is az egyik kedvenc programja a turistáknak, ezt azonban jobb, ha a két legmelegebb nyári hónapra, augusztusra és szeptemberre időzítjük, ugyanis ilyenkor is maximum 23 fokot mérhetünk és a tenger sem melegebb ennél.

Mindenképp érdemes tehát az utazás szerelmeseinek ellátogatni Madeirára, hiszen garantáltan beleszeretnek majd a gyönyörű szigetbe.

Kapcsolódó cikkek

Dubai legszebb strandjai

Dubai legszebb strandjai

Dubai sok gyönyörűséges strandot tudhat a magáénak.

Utazás egyedül: tippek és trükkök

8 hasznos tipp, hogy belevágj az egyedül utazásba

Úgy tartják, hogy az utazás egy társas szórakozás, de nem kell mindenáron útitárssal utaznod.

Lisszaboni szállás, szálloda, hotel: LX Boutique Hotel****

LX Boutique Hotel**** Lisszabon – A boutique hotelek előnyei és hátrányai

A boutique hotelek főbb jellemzőit érdemes felsorolni. A cikkben erről olvashatsz.