Hangulatos otthonra vágysz? Ezekre figyelj oda!

A hangulatos, mint jelző sok mindent jelenthet. Első hallásra úgy tűnhet, hogy főleg a megfoghatatlan, láthatatlan dolgok tartoznak ide, mint atmoszféra, kisugárzás.
Hangulatos otthonra vágysz? Ezekre figyelj oda!

Igen, tény, hogy az ideális komfortérzet megteremtéséhez ezek egytől-egyig hozzáadhatnak. Ugyanakkor akad néhány olyan tényező, amik szabad szemmel is jól láthatóak, mégis jelentősen befolyásolhatják a környezetük milyenségét, hangulatát. Talán meglepő, talán nem, de a nyílászárók milyensége is ide sorolható. Mutatjuk máris, hogy miért!

Hatékonyság és kellem egyben!

Hogy miért a műanyag ablak Budapest egyik legtöbbet vásárolt nyílászáró típusa? Hogy miért népszerű ez a fajta gyakorlatilag az ország teljes területén? Azért, mert minden szempontból a létező legjobbat nyújtja. Vegyük először is a küllemet. A különböző színekben elérhető variációk látványos kiegészítőivé válhatnak közvetlen környezetüknek. Nincs olyan otthon, nincs olyan közeg, ahol ne mutatnának jól, ahova ne illeszkednének be pillanatok alatt. Az csak egy tévhit, hogy a műanyag mesterséges, szintetikus hatást kelt. Korántsem! Sőt pont ellenkezőleg! A profi, prémium kivitel kezeskedik a természetes, szemeket kényeztető megjelenésről.

És ez csak az érem egyik fele. A másik oldalon ott sorakoznak a praktikussággal szorosan összefüggő pozitívumok. Ezek nagymértékben hozzáadhatnak a jó hangulathoz. Hogy miért? Azért, mert például a pazar hőszigetelő tulajdonságoknak köszönhetően végre olyan hőfok teremthető és őrizhető meg a helyiségekben, ami személy szerint a legideálisabb.

Viszlát neszek!

A másik hatalmas előny pedig a hangok kiszűrésével kapcsolatos. Az utcai zaj idegesítő, nem egyszer a pihenést is megakadályozza. Addig a pontig, amíg az ablakcsere, mint megmentő ötlet fel nem merül. Ugyanis a minőségi modellek nem csupán a hőszigetelésben, hanem a neszek kizárásában is az élen teljesítenek. Vagyis összegezve: a csere után nem kizárólag szemmel láthatóan komfortos közeg élvezhető nap, mint nap, hanem egy olyan környezet élhető meg, ahol a kellemes hőfok pont ugyanannyira biztosított, mint a zajmentesség!

Kapcsolódó cikkek

Minden az otthoni szaunákról

Minden az otthoni szaunákról

Ha szeretne szaunát építeni otthonában, több dolgot is figyelembe kell vennie.

Hogyan fesd le régi konyhabútord?

Hogyan fesd le régi konyhabútord?

A konyhabútor festése nem csak egy egyszerű felújítási munka; sokkal inkább egy kreatív folyamat, amely megújítja és személyre szabja otthonunk egyik legfontosabb terét.

Fekete bútorok a nappaliban. Milyen színű legyen a fal?

Fekete bútorok a nappaliban. Milyen színű legyen a fal?

A fekete bútorok, modern benyomást keltenek, de nem mindegy, milyen falszínekkel párosítjuk azokat. Mutatunk is, néhány remek ötletet!