A trambulin kondícióban tart

Közeledik a nyár, és egyúttal a fürdőruha szezon is.
A trambulin kondícióban tart

A tükörbe nézve sokunk gondolja úgy, hogy mielőtt fürdőruhába bújnánk, nem ártana ledobni pár felesleges kilót és megerősíteni az izmainkat. Fantasztikus megoldás lehet a trambulinon ugrálás, idegen nevén JUMPING. Ez a fajta testmozgás a test izmainak megerősödése mellett észrevétlenül leolvasztja a felesleges kilókat, stresszoldó és nem utolsó sorban nagyon szórakoztató tevékenység is.

Miért olyan hatásos az ugrálás?

A titok nagyon egyszerű: a trambulinon ugráláskor testünknek le kell győznie a gravitációt. Nagyon leegyszerűsítve elmondhatjuk, hogy minél magasabbra ugrunk a trambulinon, izmainknak annál nagyobb erőt kell kifejteniük, értelemszerűen annál több kalóriát égetünk. Bizonyos források szerint ez az érték 160 kalória 30 perces ugrálás alatt.

Előnyök: A jumping nemcsak hatásos testmozgás, de egészségügyi szempontból sokkal jobban kíméli az izületeket mint más sportok, miközben hasonló mennyiségű kalóriát égetünk, mint például a futás. Egyúttal ez a fajta testmozgás fejleszti az egyensúlyrendszert, erősíti a az egész test izomzatát, valamint jó hatással van a szív és a tüdő működésére is.

Milyen gyakorlatokat válasszunk?

Tévesen azt gondolhatnánk, hogy a trambulinon ugrálás unalmas és egyhangú tevékenység. Ellenkezőleg! Gyakorlatok széles skáláját lehet megtanulni - kezdőktől a haladókon át a profiig - csak ki kell választani a megfelelőket.

Lássunk tehát párat ezekből az ugrásokból!

Ahhoz, hogy a trambulinon ugrálni tudjunk, elsősorban az ún. alapugrást kell elsajátítanunk. Lábakat egymástól 15 cm helyezzük, lábak egyenesen, karokat széttárjuk. A térdet enyhén behajlítjuk és elrugaszkodunk. Fontos, hogy a hát egyenesen maradjon, has behúzva, karok széttárva. Először gyakoroljunk kis ugrásokkal, ne ugorjunk magasra, amíg megtanuljuk tartani az egyensúlyunkat.

Szökkenés

Mikor már probléma nélkül végre tudjuk hajtani az alapugrást, kipróbálhatjuk a szökkenéseket. Alapállás ugyanúgy mint az alapugrásnál. Ugráskor feltváltva emeljük a jobb kart + bal lábat, majd a bal kart + jobb lábat. Lényegében helybenfutást végzünk a trambulinon magasra emelt térdekkel.

Guggolás

További lehetőség a guggolás. Enyhe terpesz, kezek a test mellett. Felugráskor enyhe terpesz, kezeket a mellkas elé vízszintesen, majd leérkezés az ugrófelületre guggolva, behajlított térddel.

Twist

Az utolsó gyakorlat amit megemlítünk, a csípőforgatás - tehát twistelés. Nagyon hatásos a hasizom erősítésére. Felugrásnál egyszer jobb oldalra majd baloldalra fordítjuk testünk alsó részét, csípőtől lefelé. A karokat és a felsőtestünket fordíthatjuk a csípőnkkel ellentétes irányba.

Amennyiben felkeltettük érdeklődésedet a jumping iránt, minőségi trambulinjainkat megtalálod webáruházunkban www.hawaj.hu.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan védekezhetünk a kertben a vadak ellen?

Hogyan védekezhetünk a kertben a vadak ellen?

A nagyvadak sajnos sok esetben okozhatnak gondot a kertben. De vajon mit tehetünk ellenük? Cikkünkben erre kerestük most meg a választ!

A trambulin kondícióban tart

A trambulin kondícióban tart

Közeledik a nyár, és egyúttal a fürdőruha szezon is.

Romantikus kert – nem nehéz megvalósítani

Romantikus kert – nem nehéz megvalósítani

Romantikus hangulatot könnyedén és mi magunk is egyszerűen teremthetünk a kertünkben. Mutatjuk is, hogyan!