Használt laptoppal a környezetvédelemért?

A környezetvédelem napjaink egyik legfontosabb kérdése, ami nem csak egy újabb hóbort, hanem sürgető fontosságú a jövőnkre nézve is.
Használt laptoppal a környezetvédelemért

Amikor a számítástechnikai eszközökről van szó, akkor azokkal kapcsolatban éppen így felmerül az ökolábnyomunk csökkentésének igénye, mint bármely más általunk használt eszköz vagy tárgy esetében.

A használt laptopok jelentősége ebben nem csak azért nagy, mert amikor nem újonnan vásárolunk meg egy gépet, hanem használtan, akkor azzal nem kerül be új masina a korforgásba, azaz nem gyarapodik a legyártandó gépek száma. Ezzel szemben a használt gépek viszont újabb esélyt kapnak, azaz kevesebb műanyagra és egyéb korlátozott nyersanyagból készülő alkatrészre lesz szükség. Nem feltétlenül tudatos, de annál aktívabb résztvevői ennek az üzleti laptopok leselejtezését végző nagyvállalatok, illetve az ezeknek második esélyt adó használt laptop kereskedések.

Egy újabb üzleti notebook kialakítása már jóval korszerűbb, anyaghasználata modernebb, a mostani igények szerint alakított, a káros anyagok használata minimalizált, ahogy például a Lenovo gépeknél, amik CO2 Offset Service minősítéssel rendelkeznek.

Az előbbiek fényében, ha úgy érezzük, hogy szeretnénk olyan tudatos döntést hozni a laptop vásárlásunk során, ami a környezetre sincsen káros hatással, akkor az alábbi és az ezen a linken található írásban a vásárlással kapcsolatos információkat gyűjthetünk, illetve segítséget kaphatunk ahhoz is, hogy mit kell elkerülni ennek során.

Kapcsolódó cikkek

Benoît Jacquot legújabb szerelmi drámája, Casanova - Az utolsó szerelem

Filmajánló: Casanova – Az utolsó szerelem

Vincent Lindon főszereplésével készült a Casanova című film.

Megszűnt a Google Stadia

Google Stadia

A Google újabb nagy dobása a Stadia streaming szolgáltató. Lett volna, de megszűnt.

Skót whiskyből elképesztő mennyiséget adtak el

Rekordot döntött a skót whisky exportja

A skót whisky világhírű - mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a világ minden táján keresett termék.