Rekordot döntött a skót whisky exportja

A skót whiskygyártók szövetségének (SWA) közleménye szerint mennyiségben és értékben is csúcsot döntött a skót whisky exportja a tavalyi évben.
Skót whiskyből elképesztő mennyiséget adtak el

A skót whisky világhírű - mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a világ minden táján keresett termék. Ugyanúgy isszák és kedvelik Európában, mint a Távol-Keleten ezt a különleges fahordókban érlelt italt. A skót whiskyből tavaly rekordmennyiséget adtak el. Hogy ez pontosan mit takar? Íme egy kis whisky statisztika: 

1,28 milliárd 0,7 literes üveget, vagy másképpen számítva 896 millió litert exportáltak a skót whiskyből külföldre. Ez 3,6 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A skót whisky tavalyi exportjából származó bevétel szintén rekordot döntött 7,8 %-os emelkedéssel (ez 4,7 milliárd fontos értéket jelent). A skótok tehát nem csak a mennyiséggel, hanem az értékkel is csúsztartóak lettek. Előzőleg 2011-ben volt hasonlóan magas mennyiség szám, akkor 1,264 milliárd palackot adtak el ebből az alkoholból. 

foto: unsplash.com

És hol a legkeresettebb a skót whisky? Ki importálja belőle a legtöbbet? 

Első helyen az Egyesült Államok állt, ahol az exportált skót whisky értéke 1 milliárd fontot ért el 2018-ban. A második helyen Franciaország állt 442 millió font eladott skót whiskyvel. Bár a franciák kedvelik az olcsóbb whiskyket, mégis 187,8 millió palackot adtak el az országban a skótok híres whiskyjéből. 

Kapcsolódó cikkek

Bizonyított tippek a jobb éjszakai alváshoz

Bizonyított tippek a jobb éjszakai alváshoz

Akár gondot okoz az éjszakai elalvás, akár állandóan korán ébred, ezek a bevált tippek a jobb éjszakai alváshoz segíthetnek abban, hogy eleget pihenjen, és másnap frissen ébredjen.

Felejthetetlen ajándékok, ha kell egy kis vadság

Felejthetetlen ajándékok, ha kell egy kis vadság

Szenvedélyes embereknek vadászunk meglepetésre? Ne tovább!

Portréfestés kezdőknek

Portréfestés kezdőknek

Ha kezdő művész, talán azon gondolkodik, hogyan kezdjen el portrét festeni.