Miért fontos a pedikűr?

A láb ápolása legalább annyira fontos, mint a kezünké. Ha elhanyagoljuk, akkor igen komoly problémákat okozhat. Az alábbiakban olvashatsz pár nyomós okot arra, hogy miért érdemes kicsit jobban odafigyelnünk a lábainkra.
Miért fontos a pedikűr?

Gonosz gombák és csúnya baktériumok a semmiből

Ahhoz, hogy begyűjtsünk néhány nem kívánatos vendéget, nem kell elhanyagoltnak lennünk. Pontosan elég hozzá egy rosszul megválasztott zokni és egy olcsó cipő. Mindkét esetben tökéletes táptalajt biztosítunk a különféle gombáknak és baktériumoknak. A nem jól szellőző, műanyagból készült zoknik és cipők ugyanis megtartják a nedvességet és a hőt. Ezáltal pedig akkor is megtelepedhetnek a lábainkon a kórokozók, ha egyébként naponta makulátlanul tisztán tartjuk magunkat. A bajt tehát nem lehet csak úgy megelőzni a napi szintű tisztálkodással. A láb bőre beizzadhat, és a lábujjak között tökéletes fészkek születnek a különféle gombák és társaik számára. Ha időben észrevettük a bajt, akkor még kezelhető egy szimpla bőrgomba krémmel, ha viszont már azt látjuk, hogy a körmünk sem áll jól tőle, nos, akkor ideje felkeresni a gyógypedikűröst. A gyógypedikűrös szakszerűen és profi módon végleg megszabadít minket még a legelőrehaladottabb gombás betegségektől is. Ez egy pedikűrös továbbképzés által elsajátítható szakterület, ezért alapképzést végző szakemberek helyett kifejezetten olyat keressünk, akinek a szolgáltatásában megtalálható.

Egészségtelen bőrkeményedések és fájó benövések

Ha azt gondoltad, hogy egy kis bőrkeményedés nem okoz problémát, akkor van egy rossz hírünk. Már a legapróbb sarokvastagodás is képes az egész testünk tartását és súlyelosztását megváltoztatni. Ez azt eredményezi, hogy olyan ízületeket és izmokat terhelünk észrevétlenül, amiket nem kellene. Fájhat-e a derék egy szépen fejlett bőrkeményedéstől? Igen! Hiszen a felesleges bőr teljesen megváltoztatja az egészséges tartásunkat. Bőrkeményedése márpedig szinte mindenkinek van, aki magassarkút hord, és mellette magát rendszeresen túlterhelve, például táskával megpakolva teszi. Ezt a problémát pedig kezelni kell, ha egészséges tartást szeretnénk. Ezen kívül a bőrkeményedés és a körömbenövés is nagyon jó talajt ad a gombáknak. Ezek nem ritka esetek, még a legápoltabb hölgyekkel és urakkal is megtörténhetnek. Ezért sem kell tartani a pedikűröstől, és szégyenkezni sem kell a problémánk miatt. A bőrkeményedéstől gyorsan megszabadíthat minket egy frézer segítségével, a benövéseket pedig véglegesen megszüntetheti.

Kapcsolódó cikkek

A kurkuma 3 bizonyított jótékony hatása

A kurkuma 3 bizonyított jótékony hatása

Mit szólnál, ha lenne egy csodafűszered, amely nem csak az ételeidet ízesíti, hanem segít egészséged megőrzésében, a betegségek megelőzésében és akár több testi tünetedet is orvosolni tudja?

Melyik a jobb? - Egy úszó szíve vagy egy futó szíve

Egy úszó szíve egy futó szíve ellen

Az amerikai kutatók egy csoportja felfedezte, hogy a különböző sportok teljesen máshogy hatnak az emberi szívre.

Gazdaságos tippek a fogak egészségének megőrzésére

Gazdaságos tippek a fogak egészségének megőrzésére

A spórolás egy meglepően nehéz feladat, amikor az ember látszólag számtalan opció közül válogathat magának az üzletek kínálatából.