Betegszállítás Budapest utcáin

Bemutatjuk, hogyan birkóznak meg a betegszállítók nap mint nap Budapest sűrű forgalmával, dugóival és a liftek hiányával!
Betegszállítás Budapest utcáin

A betegszállítóknak vagy magán mentőknek rengeteg dologra kell figyelniük munkájuk során. Miközben türelemmel és kedvességgel segítik embertársaikat, olyan kérdések foglalkoztatják őket, mint hogy hogyan van a beteg, kényelmesen utazik-e, vagy hogy melyik útvonal a legideálisabb. A betegszállítást Budapesten egy nehezített pályán kell végigvinni, hiszen a nagyváros jelentős akadályokat tartogat.

A cikk során bemutatjuk, hogy pontosan milyen nehézségekkel kell megküzdenie egy betegszállítónak a fővárosban.


A hivatás nehézségei

Egy embernek sem könnyű, amikor szemtől szembe találkozik olyannal, akinek láthatóan segítségre van szüksége. Az út közben megejtett beszélgetések során a betegek boldog és szomorú pillanatokról is megemlékezhetnek, illetve tanulságos történeket mesélhetnek a sofőr számára - ahhoz pedig, hogy ezt nap mint nap első kézből átéljük, hatalmas lelkierőre, empátiára és türelemre van szükség.

Többek között emiatt is mondhatjuk azt, hogy a betegszállítóknak nem munkájuk van, hanem sokkal inkább hivatásuk.

Segítségükkel a törékeny emberek eljuthatnak olyan helyekre, ahová egymaguk képtelenek lennének: legyen az akár egy kórház, betegtaxi esetében pedig egy rendezvény vagy akár egy egyszerű posta. Mindezt pedig úgy teszik meg, hogy az a betegnek a lehető legkényelmesebb legyen a szaktudásnak, a kiválóan felszerelt autóknak és a navigációs rendszereknek köszönhetően.

Az ideális helyzet eme hősök és betegek számára az lenne, ha minél egyszerűbb lenne a szállítás folyamata.

A legkedvezőbb betegszállítási folyamat során a beteg a földszinti, lépcső nélküli otthonában várja a sofőrt, aki könnyedén meg tud állni a parkolóban pont az ajtó előtt. Az autóba helyezés után egy egyszerű és gyors autóút következik. A célállomásnál egy üres parkolóhely várja az autót, ahonnan a beteg és a betegszállító könnyedén meg tudja közelíteni a végcélt.

Ez azonban ritkán, szinte soha nem következik be, főleg nem a budapesti betegszállítás során.


A betegszállítás budapesti hátráltatói

Panelek, társasházak kialakítása

A beteg otthonából az autóba való eljuttatása nem mindig egyszerű folyamat. Budapesten rengeteg panel és társasház épült, és nem mindegyik rendelkezik lifttel. A betegszállítónak így sokszor a lépcsőkön kell megtennie az utat a páciensig, akinek van, hogy hordágyra van szüksége.

Sűrű forgalom

A budapesti közlekedés nem sorolható a legegyszerűbbek közé. Rengeteg elágazás, nagy forgalmi csomópont is megtalálható a városon belül.

Jellemzőek a dugók, amik kifejezetten a reggeli, délutáni és kora esti órákban keletkeznek, de van, hogy napközben is kialakulnak. Elkerülésük nehéz feladatot jelenthet, hiszen a közlekedési szabályok és táblák a kikerülés útjába állhatnak.

Parkolás

A parkolás kifejezetten nehéznek bizonyul egy személyautónak, hiszen a rengeteg gépjármű miatt alig lehet parkolóhelyet találni, illetve a város tele van megállni és várakozni tilos jelzőtáblákkal. Ebből adódóan azt gondolhatjuk, hogy a parkolás is egy nehezítő tényezőnek számít.

Szerencsére a betegszállítóknak engedékenyebb a KRESZ, mint egy átlagos személyautó számára. Például engedélyezett megállnia a buszöbölben vagy buszsávban, akkor is megállhat a járdán, ha ezt jelzőtábla vagy útburkolati jel nem engedi meg, vagy várakozhat olyan helyen, ahol azt tábla tiltja.


A nehézségek leküzdése

A fenti hátráltató tényezők nem okozhatnak gondot egy professzionális magán betegszállítónak. Ilyen például az MV Betegszállítás csapata, akik modern felszereléssel és tapasztalt betegszállító sofőrökkel rendelkeznek.

Annak érdekében, hogy a lift nélküli lakásokba is könnyedén be lehessen jutni, és a beteget zökkenőmentesen el tudja szállítani, a választott betegszállító cégnek rendelkeznie kell a megfelelő eszközökkel. Az MV Betegszállítás fel van készülve ezekre az esetekre: szintezhető fekvőággyal és kerekes hordszékkel egyszerűen el tudják szállítani a lift nélküli lakásokból is a betegeket.

A budapesti betegszállítást nagymértékben megkönnyítő navigációs eszközök használata szinte kötelező. Egy magán betegszállító kocsi egyszerűen és gyorsan ki tudja kerülni a gyorsan kialakuló dugókat, ezzel biztosítva azt, hogy a páciens időben odaérjen a kezeléseire.

Annak érdekében, hogy az ápolt minél kényelmesebben utazhasson, a betegszállító kocsik berendezésekor a funkcionalitás mellett kiemelt szerepet kell kapjon a komfortos kialakítás is. Az autók ülő- illetve fekvőbeteg szállításra is alkalmasak, és sokkal kényelmesebbnek bizonyulnak betegek számára, mint a sima személyautók.

A komfortos utazáshoz elengedhetetlen a biztonságérzet és a nyugalom is. Az ideális betegszállító nyugodtan és megfontoltan vezet a városban, miközben a leggyorsabb útvonalat keresi. Ilyenek az MV Betegszállítás munkatársai is, hiszen pályaalkalmassági vizsgával (PÁV) és szakképesítéssel is rendelkeznek. Emellett a megkülönböztető jelzés helyett a buszsávot használják annak érdekében, hogy ne veszítsenek értékes időt az út során.

Összességében elmondható, hogy egy tapasztalt, professzionális betegszállító segítségével nem valószínű, hogy lesz olyan probléma a szállítás során, amit ne lehetne megoldani.

Az MV Betegszállítás tapasztalt csapata készségesen segít eljutni a betegeknek a kórházi kezelésekre, családi rendezvényekre, intézményekbe, vagy akár külföldre - amennyiben igény van rá, meg is várják, míg végez a páciens az egyes helyeken. Adja meg egyszerűen utazásának pontos idejét, kiinduló- és célpontját, és élvezze zökkenőmentes utazását!

Kapcsolódó cikkek

Moringa, chlorella - 2 superfood, amely segíthet a sportteljesítményben

Moringa, chlorella - 2 superfood, amely segíthet a sportteljesítményben

Folyamatosan növekszik a szuperélelmiszerek népszerűsége

Esztétikai fogászat - fogorvos, aki rendbehozza a fogaidat

Esztétikai fogászat

Esztétikus fogpótlás, fogtömés - ma már mindenre van megoldás.

Betegszállítás Budapest utcáin

Betegszállítás Budapest utcáin

Bemutatjuk, hogyan birkóznak meg a betegszállítók nap mint nap Budapest sűrű forgalmával, dugóival és a liftek hiányával!