Moringa, chlorella - 2 superfood, amely segíthet a sportteljesítményben

Rendszeresen mozogsz, de mégis eléggé ingadozó a teljesítményed?
Moringa, chlorella - 2 superfood, amely segíthet a sportteljesítményben

Rendszeresen mozogsz, de mégis eléggé ingadozó a teljesítményed? Ennek egyik oka lehet például a vitamin vagy fehérjehiány, amelyet az alábbi kettő szuperélelmiszerrel könnyen utánpótolhatsz!

Amennyiben odafigyelsz a rendszeres mozgásra és az aktív, sportos életmódra, biztosan előfordult már veled is, hogy meglepő módon nem úgy ment egy-egy edzés, ahogyan azt előtte elképzelted. Ennek természetesen számos oka lehet, akár a fáradtság, kimerültség, vagy a megfelelő rekreáció hiánya. Azonban a legtöbb esetben elmondható, hogy a sportos életmódhoz szükséges megfelelő mennyiségű vitaminok, ásványi anyagok, esetleges fehérje bevitel hiányáról van szó. Az egészséges táplálkozáson kívül a szuperélelmiszerek segítségével tehetünk ez ellen, amelyeket például organikus, bio por formájában is beszerezhetünk. szuperélelmiszernek nevezhetjük azokat a tápanyagban gazdag élelmiszereket, zöldségeket, gyümölcsöket, leveleket, gyökereket és magvakat, amelyeknek a fogyasztása az egészségre rendkívül előnyös lehet. Többek között tele vannak antioxidánsokkal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal és különböző nyomelemekkel, így nem csoda, hogy folyamatosan növekszik a szuperélelmiszerek népszerűsége. Nem csak nyersen, de akár turmix, smoothie, müzli vagy joghurt formájában is fogyaszthatók, így változatos étrendet alakíthatsz ki.

Íme kettő szuperélelmiszer, amely kifejezetten jól jön, ha komolyan veszed a sportolást:

· Moringa: a moringa egy trópusi fa, amely eredetileg Indiából származik. Ugyan hazánkban még igen ismeretlennek számít, gyakorlatilag a szuperélelmiszerek egyik királynőjének tekinthető. Megtalálható bennük C-vitamin, B-vitaminok, zsírban oldódó A, E, és K-vitamin, 46 féle antioxidáns, 18 esszenciális aminosav, omega 3,6, 9, valamint magas koncentrációjú klorofill. Rendszeres fogyasztásával csökkenti a vércukorszintet, a fáradtság érzetét, nem utolsó sorban pedig a stresszt. Továbbá pedig hozzájárul a szervezet regenerálódásához, így pedig meghosszabbíthatja az életet.

· Chlorella: a chlorella alga egy édesvízi algafajta, amely számos egészséges és jótékony hatású összetevőt tartalmaz. Tökéletes tápanyagforrás, hiszen a chlorella az összes ismert növény közt a legmagasabb klorofill tartalommal rendelkezik, sőt növényi rostokban és különböző fontos vitaminokban is bővelkedik. Rendszeres fogyasztásával biztosíthatjuk a szervezetünk számára a legtermészetesebb eredetű vitaminbevételt és a sportoláshoz szükséges tápanyagforrást.

Hogy mit tehetsz még az egészségedért? Ne csak az ételeidre figyelj oda, hanem az italjaidra is, illetve a cukor fogyasztását is próbáld kerülni.

Kapcsolódó cikkek

Moringa, chlorella - 2 superfood, amely segíthet a sportteljesítményben

Moringa, chlorella - 2 superfood, amely segíthet a sportteljesítményben

Folyamatosan növekszik a szuperélelmiszerek népszerűsége

Dht hormon és lábspray

Dht hormon és lábspray

Fedezze fel a DHT hormon rejtélyeit!

Leukémia: várható életkilátások, statisztikák

Leukémia: várható életkilátások, statisztikák

A leukémia prognózisa, vagyis a várható élettartam számos tényezőtől függ, beleértve a betegség típusát, a diagnózis idejét, a beteg korát, általános egészségi állapotát, valamint a kezelés hatékonyságát.