Ezeket az anyagi hibákat ne kövesd el új anyukaként!

Az anyaság egyben egy áldás és egy előre fel nem mérhető kaland, tele idegeskedéssel és izgalmakkal. Ezek közül talán az egyik a család anyagi jövője. Egy új, kibővült család már több pénzt emészt fel, nem is beszélve arról, hogy egy kisbaba neveléséhez mennyi mindent kell beszereznie a szülőknek. Nem is csoda, hogy sokan aggódnak a család anyagi stabilitása miatt egy kisbaba születése előtt, után. Félnek, hogy anyagi hibákat követnek el.
Ezeket az anyagi hibákat ne kövesd el új anyukaként! Így leszel jó anya!

Viszont fontos megjegyezni, hogy szülőnek nem egy tökéletes terv leutánzásából áll, hanem abból, hogy minden helyzetben, nehézség során az ember megbirkózzon a kihívásokkal. Nem szegyen, ha az ember hibázik, vagy egyszerűen nem tudja hol kezdje. Segítséget mindig lehet kérni, főleg a mai internetes világban. Talán a családi és baráti tanácsok mellett a cikkek és könyvek lehetnek a legjobb támpontok, mi cikkünk is egy ilyen segítség lesz újdonsült anyukáknak!

HIBÁK:

Vásárolj többet az Internetről

Sok esetben egy bevásárlás, vagy csak egy „kirándulás” a zöldségeshez nagy felüdülés lehet a babának és a mamának is, egy kis környezetváltozás. De vigyázni kell, mert ezeknek a beszerző túráknak is megvannak a maga veszélyeik, hátrányaik. Hiszen sok időbe telhet, hogy az ember kiszabaduljon a végtelen termékek sorai közül.

Valószínűleg a kísértés is nagyobb, minden csak egy karnyújtásnyira van, így nagyobb az esélye, hogy felesleges dolgok is bekerülnek a kosárba. De akkor hol leggazdaságosabb vásárolni?

Ahogy a mai világ egyre jobban a technikára hagyatkozik mindenki és minden, talán erre a kérdésre is az Internet a válasz. Ha ezeken a felületeken vásárolunk, most már gyakorlatilag bármit, amit csak szeretnénk, akár 65%-ot is spórolhatunk. Nem beszélve az ajándékokról, netes kedvezményekről, kuponokról, kedvezmény kódokról.

Tervezés és egyéb furfangos ötletek

Nem csoda, ha a nagy örömben az embert elragadják érzelmei, és minden második kis body láttán úgy érzi nélkülözhetetlen darab lesz. De erre is van kézenfekvő megoldás, például egy lista készítése és az előre tervezés.

Első lépésként le kell írni mik azok, amik nélkülözhetetlenek (pelenka, bébiétel), és hogy ezek mennyibe kerülnek. Aztán ezt össze lehet hasonlítani a havi költségvetésből vásárlásra szánt kerettel, és megfelelően alakítani a számokat.

Fontos része a folyamatnak a legjobb árú, de jó minőségű termékek keresése, amiben segítségünkre lehet az Internet. Sok terméknél van értékelés vagy megjegyzés is, de persze a jól bevált körbe kérdezés az ismerősi körben se árt.

Nagyon lényeges, hogy segítséget kérni nem gyengeség vagy hiba, hanem fontos része annak, hogy valaki megtalálja a helyes válaszokat. Szülőnek lenni talán az egyik legnehezebb hivatás, anyagi, érzelmi és fizikai kihívásokkal.

Jó tipp lehet, ha van rá lehetőségünk akkor tartsunk egy hangulatos babaváró bulit. Itt nem csak tapasztalatokra tehetünk szert, de akár olyan ajándékokat is kaphatunk, melyeket a jövőben már nem kell újra megvennünk és így jelentős összegeket spórolhatunk.

Köszönjük a Családi magazin segítségét a cikk elkészültében!

Kapcsolódó cikkek

A játékok és a játéktevékenységek története

A játékok és a játéktevékenységek története

A játékok és a játéktevékenységek hatalmas szerepet játszanak a gyermekkori fejlődésben, segítve a gyermekek motoros és szociális készségeinek fejlődését.

Az óvodáskorú gyermek jellemző sajátosságai

Az óvodáskorú gyermek jellemző sajátosságai

A mai napig vita tárgyát képezi, hogy egy gyermek fejlődésére mi hat a legjobban, milyen arányban befolyásolja őket környezeti tényező és a családi minta.