Ki volt a Ferencváros legjobb edzője?

A nyáron szerződtetett Peter Stögernek nem tartott hosszú ideig a karrierje a Fradi kispadján, tehát nem igazán vált be a Rebrov pótlására érkező német szakember. De vajon tényleg ilyen rossz volt Stöger, vagy semmivel sem hozott rosszabb statisztikákat, mint az utóbbi évek FTC edzői?
Ki a legjobb FTC edző?

Bemutatkozás

Stöger 15 találkozón keresztül irányította a Fradit az NB 1-ben, amelyből 10-szer győzelmet aratott a csapat 2 döntetlen és 3 vereség mellett, így 32 ponttal a 2. helyen állnak jelenleg. Thomas Doll a 2014/15-ös szezonban ült először a Ferencváros kispadján, az ő bemutatkozó 15 meccse azonban jóval elmaradt a honfitársáétól. Dollnál 28 pontot szerzett a csapat, amivel mindössze az 5. helyen álltak, ráadásul 7 góllal kevesebbet rúgtak és 3-al többet kaptak.

Az utóbbi évek FTC edzői közül egyértelműen Rebrov bemutatkozása volt a legsikeresebb, az ukrán szakember 35 pontot szerzett az első 15 mérkőzésen, a rúgott és a kapott gólok száma nagyon hasonlóak, mint Stögernél.

Kedvenc játékosok

Ha minden sorozatot figyelembe veszünk, akkor Myrto Uzuni lépett a legtöbbször pályára Peter Stöger irányítása alatt. Az albán válogatott játékos nem is akárhogyan halála meg a bizalmat, hiszen 29 találkozón 20-szor is a kapuba talált, ráadásul 11 gólpasszt is kiosztott. A másik nagy kedvenc Ryan Mmae volt, aki egy meccsel maradt el Uzunitól, ami alatt 13 gólt szerzett 11 gólpassz mellett. 11 játékos van, akik legalább 20 meccsen pályára léptek a top 5-ben még Blazic, Tokmac és Laidouni fér be.

Thomas Dollnak a legtöbbet használt játékosa Dibusz Dénes volt 171 mérkőzéssel, őt Böde Dániel követi 162-vel, a harmadik helyen pedig egy kisebb szakadék után Varga Roland következik 121 találkozóval. Rebrovnál szintán Dibusz vezeti ezt a listát 111 meccsel, de csak 1-el marad el tőle Blazic, a harmadik helyen pedig Tokmac található, de Lovrencsics és Sigér is átlépte a 100-as határt.

Legtöbb győzelem

Stögernek kevés meccse van ahhoz, hogy komoly számok jöjjenek ki, de 2-2 győzelmet aratott a MOL Fehérvár és a Mezőkövesd ellen is a magyarországi karrierje során. Dollnak a kedvenc ellenfele a Budapest Honvéd volt, akikkel 15-ször is megmérkőzött, ezekből pedig 12-őt is megnyert 1 döntetlen és 2 vereség mellett. Rebrov pedig az ősi rivális Újpest ellen tud parádés számokat felmutatni. Az ukrán szakember irányítása alatt 9-szer találkozott a Fradi az Újpesttel, ebből pedig 8-ször is győzelmet tudtak aratni, a maradék egy meccs pedig döntetlennel végződött.

Kapcsolódó cikkek

Magyar játékosok a legjobb bajnokságokban

Magyar focisták a TOP ligákban 2.rész

Nem számít gyakori eseménynek, hogy egy magyar futballista valamelyik topliga egyikében játsszon, de volt olyan időszak, amikor a négy legjobb bajnokság mindegyikében volt magyar labdarúgó.

Ki a legjobb FTC edző?

Ki volt a Ferencváros legjobb edzője?

A nyáron szerződtetett Peter Stögernek nem tartott hosszú ideig a karrierje a Fradi kispadján, tehát nem igazán vált be a Rebrov pótlására érkező német szakember.

Magyar játékosok a legjobb bajnokságokban

Magyar focisták a TOP ligákban 1.rész

Nem számít gyakori eseménynek, hogy egy magyar futballista valamelyik topliga egyikében játsszon, de volt olyan időszak, amikor a négy legjobb bajnokság mindegyikében volt magyar labdarúgó.