Hogyan tisztítsuk meg a kanapé párnáit

Ha tudni szeretné, hogyan tisztítsa meg a kanapé párnáit, először is meg kell győződnie arról, hogy a huzatok nincsenek rajta.
Hogyan tisztítsuk meg a kanapé párnáit

Ez biztosítja, hogy a huzatokat ne telítse vízzel. Ezután el kell olvasnia a kanapé- és párnahuzatokon található címkét, hogy megtudja, milyen típusú tisztítószert javasolnak. Ellenőrizze a címkéket, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a megfelelő tisztítószert használja. Ha például a kanapé párnahuzata bőrből készült, akkor oldószeres tisztítószert kell használnia.

Ha foltos a párna, próbáljon meg szódabikarbónából és vízből készült pasztát alkalmazni. A paszta fel fogja emelni a foltot, és le fogja szedni azt. Ha ez megtörtént, egyszerűen törölje át az anyagot friss vízzel, és csavarja ki a felesleges vizet. Alternatív megoldásként alkalmazhat egy egyenlő arányban vízből és ecetből álló oldatot is a foltra, hogy eltávolítsa azt anélkül, hogy károsítaná a szövetet. Győződjön meg azonban arról, hogy az oldatot először egy rejtett területen teszteli, hogy elkerülje a kanapé kárpitszövetének károsodását.

Ha gőzölőt használ, a gőz segítségével eltávolíthatja a foltokat a kanapé párnáiról. A gőzölő használata előtt tesztelje a párna szövetét egy kis ruhadarabbal. Miután a kárpitot megtisztította, teljesen meg kell szárítania a párnákat. Ha a foltot vörösbor okozta, akkor gyorsan kell cselekednie, és igyekeznie kell minél hamarabb eltávolítani. Ha nem tudja időben eltávolítani, megpróbálhatja hintőporral bekenni és meleg vízben kimosni.

A fehérítőszeres tisztítóoldattal eltávolíthatja a foltokat a kanapé párnájáról anélkül, hogy károsítaná az anyagot. Miután italt vagy ételt öntött a kanapé párnájára, a legjobb, ha szárazra keféli, majd egy csésze fehérítőből és egy evőkanál enyhe szappanból álló oldatot alkalmaz. Hagyja az oldatot 15 percig a párnán, mielőtt beledolgozza a szövetbe. Ha a folt makacs, nedves ruhával is bedörzsölheti az érintett területet.

Kapcsolódó cikkek

Egészséges fűtési rendszer a nap melegével

Egészséges fűtési rendszer a nap melegével

Javul a levegő minősége, a mi komfortérzetünk. Mi kell még?

Így frissítheted fel a nappalidat - 6 tipp az átalakításhoz

Így frissítheted fel a nappalidat - 6 tipp az átalakításhoz

Az otthonunk egyik központi helyisége a nappali, ahol nem csak kikapcsolódunk, hanem gyakran vendégeinket is fogadjuk. Ha úgy érzed, hogy itt az ideje egy kis változásnak, néhány egyszerű lépéssel új életet lehelhetsz ebbe a fontos térbe.

Hogyan fesd le régi konyhabútord?

Hogyan fesd le régi konyhabútord?

A konyhabútor festése nem csak egy egyszerű felújítási munka; sokkal inkább egy kreatív folyamat, amely megújítja és személyre szabja otthonunk egyik legfontosabb terét.