Gazdaságos tippek a fogak egészségének megőrzésére

A spórolás egy meglepően nehéz feladat, amikor az ember látszólag számtalan opció közül válogathat magának az üzletek kínálatából.
Gazdaságos tippek a fogak egészségének megőrzésére

Fogorvosa segíthet kiválasztani az ön számára ideális fogkrémet. Ha azonban önállóan szeretne utánanézni a legjobb ajánlatoknak, akkor íme néhány spórolós tipp a fogak egészségének megőrzésére.

Nézzen szét nagyobb bevásárlóközpontokban

A nagyobb üzletek saját márkája gyakran jóval olcsóbb, mint a népszerű, neves alternatívák.

Ha egy fogkrém megfelelő mennyiségű fluoridot tartalmaz (ami a csomagoláson megtalálható), akkor valószínűleg megfelelő választás, hacsak nincsenek sajátos igényei (pl. vérzékeny íny).

Mindig ellenőrizze, hogy a fluoridtartalom a fogkrém összes használója számára megfelelő-e. A legtöbb családi fogkrém 1350-1500 ppm fluoridot tartalmaz, ami 3 éves kortól mindenkinek megfelelő kell legyen.

Amennyiben fogorvosa konkrét fluoridtartalmú fogkrémeket javasol gyermekei számára, akkor hallgasson tanácsára.

Kérjen tanácsot fogorvosától

Egyes esetekben fogorvosa a boltinál alacsonyabb áron tud beszerezni fogkrémeket és fogkeféket. Ennek az a legnagyobb előnye, hogy pontosan olyan termékekhez juthat hozzá, amilyenekre fogainak szüksége van – mintha orvosa receptet írna önnek a megfelelő gyógyszerekre. Ez azt jelenti, hogy kevesebbet költ majd olyan termékekre, amikre nincs szüksége.

A fogorvosi segítség továbbá egy barátságosabb élménnyé teheti a látogatásokat a gyermekek számára is. Ha például kaphatnak egy fogkefét a jó magaviseletért, akkor ez remek pozitív visszajelzés lehet számukra. Külön előny, ha kiválaszthatják a nekik tetsző fogkefét.

Egyes fogorvosok kuponokat és más kedvezményeket is adhatnak bizonyos termékekre. Ilyeneket nem minden praxis kínál, de mindig érdemes rákérdezni. Még ha nincs is ilyen lehetőség, fogorvosa felhívhatja a figyelmét bizonyos termékek aktuális akcióira és egyéb kedvező ajánlatokra.

Fontos továbbá, hogy fogai egészsége úgy tartható fent hosszútávon, ha minimum félévente eljár dentálhigiéniai kezelésre. Ezzel pedig nem csak megőrizheti ragyogó mosolyát, de spórolhat is, hiszen sokkal gazdaságosabb egészséges mosolya fenntartása, mint a fogászati problémák kezeltetése. Ha Önnek is időszerű egy fogászati szűrővizsgálat és egy fogkő leszedés, akkor kérjen időpontot a Móricz Dental Fogászatához az alábbi linken: fogkő eltávolítás!

Kérdezzen rá a gyógyszertárakban

A gyógyszertárakban többféle fogászati terméket is találhat, úgymint fogkrémeket és fogkeféket. Ezek időnként akciósan vagy csomagokban is kaphatók, amik különösen akkor hasznosak, ha többen is élnek a háztartásban. Ezek az ajánlatok nem mindig aktívak, szóval érdemes rendszeresen ellenőrizni őket.

Általában érdemes élni ezekkel a lehetőségekkel, és megelőzni azokat a problémákat, amelyek később körülményesebb (és költségesebb) beavatkozásokat igényelnének.

Diszkont üzletek

A diszkont üzletekben általában minden fontosabb fogápolási termék megtalálható, gyakran sokkal kedvezőbb árakon, mint más helyeken.

Előfordulhatnak például fogkrémek, fogkefék, fogselymek és szájvizek is. Könnyen lehet, hogy ugyan azok a neves márkák termékei ezek, amik máshol sokkal drágábban kaphatók.

Az ilyen helyeken fokozottan kell azonban ügyelni a termékek lejárati dátumára, habár a legtöbb fogkrém általában 1-2 évig felhasználható a gyártást követően.

Kapcsolódó cikkek

Gazdaságos tippek a fogak egészségének megőrzésére

Gazdaságos tippek a fogak egészségének megőrzésére

A spórolás egy meglepően nehéz feladat, amikor az ember látszólag számtalan opció közül válogathat magának az üzletek kínálatából.

Esztétikai fogászat - fogorvos, aki rendbehozza a fogaidat

Esztétikai fogászat

Esztétikus fogpótlás, fogtömés - ma már mindenre van megoldás.

Melyik a jobb? - Egy úszó szíve vagy egy futó szíve

Egy úszó szíve egy futó szíve ellen

Az amerikai kutatók egy csoportja felfedezte, hogy a különböző sportok teljesen máshogy hatnak az emberi szívre.