A legjobb európai úticélok, ha várost szeretnél nézni

Ha idén tavasszal vagy akár ősszel nem szeretnél messzire utazni, de vágysz megismerni egy-egy európai várost, akkor összegyűjtöttük a legjobb és legkönnyebben elérhető úticélokat. Neked már csak válogatni kell, aztán leszervezned az utazást. Szerencsére a fapados légitársaságoknál olcsón beszerezhetsz egy-egy repjegyet a következő városok egyikébe: 

Amszterdam

foto: pexels.com

A mindig nyüzsgő Amszterdam Hollandia egyik legszebb helye. A rengeteg csatornával ellátott városban élénk a bringás kultúra, és rengeteg a szórakozó helység, de gazdag a város múzeumokban és parkokban is. Ha Amszterdamban jársz, ne hagyd ki a Heineken múzeumot, ahol mindent megtudhatsz a sörkészítésről. Érdemes megismerkedned Van Gogh művészetével a róla elnevezett múzeumban, ahol a festő különleges festményeit mind megnézheted. A város híres a piroslámpás negyedéről, és persze a nyitottságáról. Itt legálisan lehet marihuánát fogyasztani. 

Lisszabon

Budapestről néhány órás repülőútra találod a mindig napfényes Lisszabont. A festői szépségű város a macskaköves utcáival és magaslataival mindenkit lenyűgöz. Lisszabonban az éjszaki élet mindig pezseg, így ha szeretsz bulizni, akkor tuti, hogy magával ragad majd Portugália fővárosa. 

Párizs

A romantika és a divat fővárosa, ahol csodás parkok, kertek és rengeteg látványosság vár. Érdemes Párizsban járva elmenni Disneylandba, ahol a mesekedvelők és a gyerekek fellegvára a park. Az Eiffel toronyból csodás a kilátás, de a Louvre múzeum is megér jó pár órányi bolyongást. Ha szereted a művészetet, akkor bolyongj a Montmarte-n, ami Párizs egyik legszebb dombja, itt rengeteg kis bolt, kávézó és galéria található. 

Dublin

Az írek történelme bővelkedik a legendákban és misztikumokban, de nem csak azért érdemes felkeresni Dublint. Ha már itt jársz, akkor kóstold meg az írek híres sörét a Guiness-t, és fedezd fel az ódon várakat, vagy lazulj a híres dublini bulinegyedben (Temple Bár és környéke). 

London

Angliát egyszer az életben mindenkinek látnia kell! Az angol kultúra Londonban figyelhető meg a legjobban testközelről. Irány a Buckhingam palota, a Big big, a Tower és persze a London Eye, amiről beláthatod az egész várost. Barangolj a Notthing Hill színes házai között, vagy fedezd fel a camdeni piacok kis árusait. 

Nápoly

Olaszország harmadik legnagyobb városa közel van a tengerhez, így bővelkedik elképesztő gasztronómiai fogásokban. Ha szereted a tenger gyümölcseit, és az olasz konyhát, akkor Nápolyba utazz, és hódolj az ízek élvezetének.